Slimáky s hrozienkami
11
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
hladká múka
2
balíčky
sušené droždie
50
g
krupicový cukor
1
štipka
soľ
150
ml
vlažné mlieko
1
ks
vajce
50
g
maslo
Plnka:
35
g
maslo
1
hrsť
hrozienka
1
hrsť
mandľové lupienka
25
g
krupicový cukor
2
PL
pomarančový džem
postup
1.
V mise zmiešame múku, sušené droždie a soľ. Do sypkej zmesi pridáme vlažné mlieko, 50 ml vlažnej vody, vajíčko a zmäknuté maslo. Všetko spolu premiešame a vymiesime hladké cesto.
2.
Preložíme ho na pomúčenú dosku, približne 5 minút ho miesime, vložíme do pomúčenej misky, prikryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť.
3.
Rúru vyhrejeme na 200°C a vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Posypeme kúskami masla, cukrom, hrozienkami, mandľovými lupienkami a celé ho zrolujeme na roládu. Roládu nakrájame na 11 rovnakých koliesok a uložíme ich na maslom vymastený plech. Prikryjeme ich utierkou a necháme ešte 20 minút kysnúť.
4.
Potom slimáky vložíme do rúry a pečieme 10 minút. Teplotu znížime na 180°C a dopečieme do zlatista. Upečené slimáky ihneď potrieme džemom a posypeme mandľovými lupienkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.