Cheesecake s bielou a tmavou čokoládou
8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Základ:
200
g
sušienky BeBe alebo maslové
100
g
maslo
Plnka:
500
g
plnotučný tvaroh
5
ks
vajce
150
g
krupicový cukor
2
KL
vanilkový extrakt
1
téglik
smotana na šľahanie
1
balíček
biela čokoláda
1
balíček
horká čokoláda
postup
1.
Okrúhlu formu na tortu vymastíme aj po bokoch maslom a vystelieme papierom na pečenie. Urobíme oboje, pretože potrebujeme, aby sa papier úplne prichytil na okraje formy. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok a potom k nim pridáme na kocky nakrájané maslo. Zmes poriadne premiešame a natlačíme do formy vrátane okrajov. Formu vložíme do chladničky, rúru vyhrejeme na 140°C a na dno dáme pekáč s horúcou vodou, aby udržiaval vlhkosť.
2.
Tvaroh vyšľaháme s cukrom a vajíčkami. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt. V hrnci zohrejeme 3/4 smotany tesne pod bod varu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Vo zvyšku smotanu rozpustíme rozlámanú tmavú čokoládu.
3.
Tvarohovú plnku rozdelíme na dve rovnaké časti a do každej primiešame inú čokoládovú hmotu. Formu vyberieme z chladničky a na sušienkový základ navrstvíme plnku z bielej čokolády. Na vrch pomaly nalejeme tmavú plnku a pomocou vidličky alebo špajdle urobíme na povrchu abstraktný obrazec.
4.
Cheesecake vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 60 minút. Potom ho necháme v rúre ešte 30 minút odpočívať. Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a vložíme ho najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.