FOTORECEPT: Nutelový kvet
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
180
ml
vlažné mlieko
1
ks
vajce
50
g
rozpustené maslo
1/2
ks
čerstvé droždie
450
g
hladká múka špeciál
nutela
2
PL
kryštálový cukor
1
ČL
soľ
postup
Cesto jemné a veľmi chutnučky koláč.
1.
Do vlažného mlieka pridám cukor,rozmrvím droždie,pridám vajce a roztopené maslo a nechám droždie napučať.
2.
Po napučaní droždia pridám preosiatú múku a soľ a zamiesím cesto.
3.
Cesto si vyložím na jemne pomúčenú dosku a cesto prehnetiem na hladko.Malo by byť jemné vláčne.Cesto rozrežem na 4 častí,
6.
a každé rozvaľkám do kruhu.Kruh by mal byť v šírke plechu.
7.
Prvé,druhé a tretie cesto potriem mäkkou nutelou a ukladám na seba.
8.
Naplnené cesto je dobré preložiť na pomastený plech,do stredu položiť pohár a rozkrojiť na 16 častí.
10.
Koláč potrieť maslom,alebo žltkom a nechať podkysnúť,kým sa rúra nahreje.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.