Kačica na mede s jablkami a rozmarínom, FOTORECEPT
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
kačica
150
g
pór
2
ks
jablko
2
PL
rasca
soľ
mleté čierne korenie
Marináda
2
PL
med
1
KL
soľ
1
vetvička
rozmarín
4
strúčiky
cesnaku
1/2
KL
mleté čierne korenie
postup
Rafinované splynutie vôní a chutí v chrumkavej kačke...
1.
Kačicu najprv poriadne osolíme a okoreníme (z vnútra aj z vonku). Posypeme celým kmínom a necháme odstát asi 5-10 min.
2.
Medzitým si spravíme marinádu z medu, rozmarínu, soli, cesnaku, soli a čierneho korenia.
3.
Pór a jablká umyjeme, očistíme a nakrájame (pór na kolieska a jablká na mesiačiky). Poukladáme okolo kačice a poriadne potrieme celú kačicu.
4.
Pečieme v zakrytom pekáči 2 hodiny, potom vrch pekáča odokryjeme a každých 15 minút potierame kačicu a otáčame (opakujeme 4x). Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.