Zemiakové guľky s mletým mäsom
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
550
g
zemiaky uvarené v šupke
1
ks
vajce
trochu
solamyl
trochu
polohrubá múka
1
štipka
soľ
Plnka:
200
g
mleté bravčové mäso
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
KL
sójová omáčka
1
ks
žĺtok
2
PL
strúhanka
50
g
slanina
1
ks
cibuľa
trochu
olej
postup
1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajíčko, múku, solamyl, soľ a vypracujeme hladké cesto.
2.
Mleté mäso v miske dochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou a žĺtkom. K zmesi primiešame opraženú cibuľu so slaninou a necháme ju chvíľu vychladnúť.
3.
Zemiakové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame ho na štvorce. Do každého dáme lyžičku plnky, urobíme z neho guľky, ktoré uvaríme v slanej vriacej vode.
4.
Uvarené guľky vyberieme, pokvapkáme olejom a podávame napríklad so slaninou, opečenou cibuľkou alebo kapustou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.