Maková torta s čerešňami
10
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
150
g
maslo
150
g
práškový cukor
1
štipka
mletá škorica
6
ks
vajce
100
g
mleté mandle
100
g
mletý mak
2
PL
hladká múka
Krém:
5
želatína
1
ks
citrón
1
ks
pomaranč
400
g
smotanový jogurt
125
g
práškový cukor
2
PL
pomarančový likér
400
ml
smotana na šľahanie
Na ozdobu:
3
hrnčeky
čerešne
2
balíčky
prášková želatína
2
PL
práškový cukor
postup
1.
V miske vymiešame maslo, polovicu práškového cukru a mletú škoricu. Do maslového krému postupne vmiešame žĺtky, mleté mandle, mak a múku. Nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zvyšného cukru.
2.
Rúru dáme vyhriať na 175°C a okrúhlu formu na tortu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Naplníme ju cestom, vložíme do rúry a pečieme približne 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme a potom ho pozdĺžne rozkrojíme na 3 rovnaké časti.
3.
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. V miske zmiešame smotanový jogurt, práškový cukor, kôru a šťavu z citrusov. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu, rozpustíme ju v zohriatom likéri a vmiešame do ochuteného jogurtu. Nakoniec primiešame vyšľahanú smotanu.
4.
Krém rozdelíme na tri rovnaké časti a každou časťou potrieme pripravené makové korpusy. Uložíme ich na seba, navrch poukladáme čerešne a zalejeme ich želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Hotovú tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.