Pridať recept

Vanilkové cake pops

15
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

150 g
hladká múka
150 g
kryštálový cukor
150 g
maslo
3 ks
vajce
1/2 KL
vanilkový extrakt
2 KL
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

100 g
syr Philadephia
10 g
maslo
20 g
práškový cukor
1 KL
vanilkový extrakt

Na ozdobu:

250 g
čokoláda
podľa chuti
ozdoby

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.
 
2.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme cukor, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Ku koncu primiešame vajíčka a všetko spolu poriadne premiešame. Hotové cesto nalejeme do formy a vložíme ho do rúry piecť na cca 25 minút. Upečenú tortu vytiahneme z rúry a necháme ju vychladnúť.
3.
Medzitým si v miske zmiešame syr Philadelphia s maslom. Primiešame vanilkový extrakt a práškový cukor. Krém vložíme do chladničky.
4.
Do misky si rozmrvíme upečenú tortu a pridáme krém. Všetko premiešame rukami tak, aby držal pri sebe ale nelepil sa. Rukami vytvarujeme z hmoty guľky, ktoré vložíme na pol hodiny do mrazničky.
5.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pripravíme paličky, rôzne ozdoby a polystyrén (do neho budeme guľky zapichovať, aby stuhli).
6.
Guľky vyberieme z mrazničky, paličku ponoríme do čokolády a vpichneme ju do guľky. Obalíme ju do čokolády, ozdobíme rôznymi ozdobami a zapichneme do polystyrénu. Necháme ich poriadne stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať