Bavorské perníčky
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
500
g
kryštálový cukor
2
KL
mletá škorica
1/2
KL
mletý kardamón
1/2
ks
citrón
500
g
nelúpané mandle
trochu
čokoládová poleva
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme do penista spolu s cukrom. Vmiešame škoricu, kardamón a citrónovú šťavu. Pridáme citrónovú kôru, nahrubo mleté mandle a vypracujeme hladké cesto.
2.
Rozvaľkáme ho, povykrajujeme z neho kolieska, ktoré uložíme na vymastený plech a necháme ich asi hodinu odstáť. Potom ich vložíme do rúry, ktorú zapneme na 150°C a pomaly pečieme do zlatista.
3.
Upečené perníčky necháme vychladnúť, potom ich ozdobíme čokoládovou polevou, prípadne celými mandľami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.