Kuracie stehná s citrónom a rozmarínom
4
porcie
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
kuracie stehno
2
ks
citrón
3
PL
olej
1
stonka
rozmarín
150
g
olivy zelené
5
strúčikov
cesnaku
20
ml
biele víno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
Citróny poriadne umyjeme, trochu olúpeme a vymačkáme šťavu. Citrónovú kôru postrúhame. Umyté a usušené kuracie stehná rozdelíme na dve časti, osolíme a okoreníme. Jednu PL oleja zmiešame so šiestimi PL citrónovej šťavy a trochou rozmarínu. Týmto nálevom zalejeme kuracie stehná a necháme 30 minút odležať. Mäso vyberieme z nálevu a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime zbytok oleja a stehná na ňom osmažíme z obidvoch strán.
2.
Cesnak olúpeme, nakrájame na tenké plátky a pridáme k mäsu. Na stehná nasypeme zbytok rozmarínu, vložíme do trúby a 30 minút pečieme pri teplote 250°C. Olivy scedíme, nakrájame a 10 minút pred koncom pečenia ich spoločne s citrónovou kôrou a vínom pridáme k mäsu. Hotové jedlo ozdobíme troškou rozmarínu a plátkom citróna.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.