Talianske buchtičky
6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
2
ČL
soľ
30
g
čerstvé droždie
250
ml
horúce mlieko
2
PL
kryštálový cukor
100
g
Hera s maslovou príchuťou
1
ks
vajce
1
ks
čili paprička
1
KL
sušený rozmarín
postup
1.
Do misky rozmrvíme droždie, pridáme mlieko s dvoma lyžicami múky a cukru. Kvások necháme chvíľu vykysnúť a potom ho zmiešame so zvyšnou múkou a soľou.
2.
V menšom hrnci rozpustíme Heru a pridáme ju do cesta spolu s vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto, prenesieme ho na kuchynskú dosku pomúčenú múkou a zapracujeme doň nasekanú čili papričku a sušený rozmarín.
3.
Z cesta odkrajujeme kúsky a tvarujeme z neho buchtičky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme cca 15 minút kysnúť a upečieme ich vo vyhriatej rúre. Pečieme cca 20 minút pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.