Slivkový koláč s orieškovou mrveničkou
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
350
g
polohrubá múka
30
g
čerstvé droždie
50
g
práškový cukor
50
g
maslo
180
ml
vlažné mlieko
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
Ostatné:
2
kg
slivky
130
g
studené maslo
100
g
polohrubá múka
100
g
mleté vlašské orechy
100
g
trstinový cukor
1
KL
škorica
postup
1.
Do misky rozmrvíme droždie a zalejeme ho vlažným mliekom. Kým nám kvások začne pracovať vo väčšej mise zmiešame múku so soľou a cukrom. Pridáme zmäknuté maslo, kvások a vajíčko. Vymiešame tuhá cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť.
2.
Slivky medzitým umyjeme, vykôstkujeme a rozkrojíme napoly. Cesto vyberieme z misy na pomúčenú dosku, premiesime ho, rozvaľkáme a preložíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Cesto opäť zakryjeme a necháme ešte chvíľu kysnúť.
3.
Rúru dáme vyhriať medzitým na 200°C. V miske zmiešame rozmrvené studené maslo, múku, mleté orechy, trstinový cukor a škoricu. Prstami vymiešame mrveničku.
4.
Slivky poukladáme na cesto, posypeme ich pripravenou mrveničkou a hotový koláč vložíme na cca 35 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.