Kysnutý koláč s pudingom a čučoriedkami

emko ~ 16. august 2015 - 9:12

Kysnuté koláče s čerstvými čučoriedkami sú vždy vynikajúce. Tento je ešte obohatený pudingovou vrstvou, čo zaručuje šťavnatosť a pre deti je veľkou maškrtou.
Koláč nemusíte robiť takto vcelku ako ja, dajú sa urobiť aj maličké okrúhle koláčiky, ktoré povykrajujete z cesta. Urobíte jamku, dáte lyžicu pudingu a posypete čučoriedkami. Budete mať dva veľké plechy super šťavnatých koláčikov.

Piekla som na veľkom plechu 40x40 cm. 180 stupňov, 40 minút.

Suroviny
Cesto:
 
 
200
ml
125
g
100
g
2
ks
 
štipka
Puding:
 
 
700
ml
50
g
Ostatné:
 
 
3
hrste

Z mlieka, droždia a trochu cukru pripravíme kvások. Do misky dáme posolenú múku, pridáme vajíčka, rozpustené maslo a zbytok cukru. Vymiesime nelepivé cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.

Medzitým uvaríme z mlieka, pudingových práškov a cukru puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť.

Pripravíme si čučoriedky, očistíme od lístkov, premyjeme a necháme oschnúť.

Napokon plech vytrieme maslom, cesto dlaňami roztlačíme po dne plechu tak, aby okraje boli vyššie. Na cesto natrieme puding a posypeme čučoriedkami.

Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a vychladnutý koláč pokrájame.

Dobrú chuť :-)

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj