logo

Tvarohová bublanina s višňami

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Minulé leto som mala bublaninovú mániu a tak som bublaninu piekla asi z každého ovocia, ktoré sme nazbierali. Tento obľúbený recept som trochu oživila a vznikla parádna tvarohová bublanina s višňami, v ktorej jemnosť tvarohu akurát dorovnala kyslosť višní. Výborne sa hodia aj ríbezle či maliny, takže ak neviete, čo  s letnými plodmi, šupnite ich do bublaniny!

Na blogu nájdete viac receptov na tento obľúbený letný koláč, takže ak máte dosť ovocia, skúste aj túto špaldovú bublaninu alebo klasickú ako od babičky.

Tvarohová bublanina s višňami

Cesto:

  • 200 g špaldovej múky
  • 100 g pohánkovej múky 
    • alebo 300 g hladkej múky namiesto špaldovej a pohánkovej
  • 170 g cukru
  • 6 vajec
  • 1 dcl oleja 
  • 1 dcl vody
  • 1 prášok do pečiva 

Tvaroh:

  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • trochu mlieka
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • štipka pravej vanilky
    + višne

Postup:

  1. Na bublaninové cesto potrebujeme 6 vajec – žĺtka oddelíme od bielkov.
  2. V mise vyšľaháme žĺtka so 170 g cukru do peny, postupne prilejeme vodu a olej.
  3. Bielka ušľaháme so štipkou soli dotuha a pridáme k žĺtkom.
  4. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a len zľahka premiešame.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný pečiacim papierom.
  6. Tvaroh zmiešame s jedným vajíčkom, 50 g cukru a1 PL škrobu a lyžicou ukladáme do cesta.
  7. Vidličkou môžeme zľahka prejsť bublaninou s tvarohom a navrch rozložíme višne.
  8. Pečieme prvých 10 minút na 200°C, potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 35 minút, kým sa cesto nezačne oddeľovať od krajov, alebo urobíme skúšku špáradlom.

Ak vyskúšate tvarohovú bublaninu podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.