Viac ako  4 000  receptov

Moja paella

Moja paella
nahoru
Moja paella Moja paella Moja paella
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minut + varenie 45-50 minut
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 5-6

Suroviny:

800 g kuracich stehien, 300 g gulatozrnnej ryze ako na rizoto (arborio), 150 g choriza, 1 file bielej ryby (treska), 200 g morskych plodov, 200 g sampinonov (ak mate lesne huby, pouzite ich), 1 velka cervena paprika, 3 masite paradajky, 200 g zelenej fazulky, 750 ml kuracieho vyvaru, 3 struciky cesnaku, 1 pl korenia na paellu, 1 pl posekanej petrzlenovej vnate, 1 lyzicka citronovej kory, vetvicka rozmarinu, 50 ml olivoveho oleja, sol, cierne korenie.

Postup

vsetko si pripravime vopred: kuracie stehna pokrajame na kusy asi 3x3 cm, rybu na 3 cm siroke platky, chorizo na kolieska, papriku na pasiky, paradajky na kocky, fazulku na 3 cm kusky, huby na platky, cesnak prelisujeme, petrzlenovu vnat posekame, nastruhame pasiky citronovej kory.
vo velkej panvici rozohrejeme olej a opecieme na nom papriku. ked je makka, vyberieme ju a do panvice vlozime kuracie maso. opekame, kym trochu nezozlatne, asi 10 minut. pridame kolieska klobasy, premiesame s masom a chvilu opekame. odsunieme na panvici na stranu, pridame huby, citronovu koru a cesnak a 2-3 minuty miesame, kym sa vone nepremiesaju. do panvice vratime opecenu papriku, pridame paradajky, premiesame a nechame trochu zmaknut. maso nechavame stale naboku. potom do panvice nasypeme ryzu (neumyvame ju alebo ju premyjeme iba velmi kratko na site), pridame korenie na paellu (na baze safranu), trosku soli, nahrubo pomleteho cierneho korenia a petrzlenovu vnat. vsetko dobre premiesame s masom a klobasou, rozprestrieme na celu plochu panvice a zalejeme horucim vyvarom. uz nemiesame a varime na slabom plameni asi pol hodiny. pridame kusky ryby a morske plody, zlahka ich vtlacime do ryze, navrch dame vetvicku rozmarinu a varime 3-4 minuty. vypneme plyn, panvicu zakryjeme a nechame 10-15 minut dojst.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Moja paella"

autor: rozeobqrpgn (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 09. 2011 02:26:03  nahlásiť  reagovať
 

5GswWq fmlxymzqdgfu, [url=http://ohinoeqqoyoe.com/]ohinoeqqoyoe[/url], [link=http://tynsewiwqmzj.com/]tynsewiwqmzj[/link], http://ykcwbzlhwdfj.com/

autor: sislik
vložené: 11. 07. 2010 12:45:48  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 01. 07. 2010 20:34:59  nahlásiť  reagovať
 

smajlikmonika, to bude supersmajlik a keby si sa zaregistrovala na topkach, urcite si dobra kucharka a mohla by si tu byt prinosom aj osviezenimsmajlik

autor: vybusna
vložené: 01. 07. 2010 18:18:42  nahlásiť  reagovať
 

monika chcem chcem chcem

autor: MONIKA (neregistrovaný/á)
vložené: 01. 07. 2010 17:32:26  nahlásiť  reagovať
 

AMALIA...je pravda ze francuzi maju uplne inu kuchynu..tak sa aj tie paelle lisia...francuzi su viac fajnovejsii..smajlik
VYBUSNA.. no mozem nafotit ak chcete a dam to sem..chystame sa ju robit, mame navstevu tak nech skostuju..smajlik a mozno sa tu niekomu zapaci a tiez skusismajlik

autor: vybusna
vložené: 28. 06. 2010 17:00:35  nahlásiť  reagovať
 

monika no a nedala by si tento recept co si napisala do diskusie ako samostatny recept??? ved cim viac paell tym lepsie....urcite bude taka dobra ako je od amalii

autor: amalia
vložené: 28. 06. 2010 16:59:52  nahlásiť  reagovať
 

smajlikmonika, dakujem za dalsi variant, samozrejme jedla som aj takuto paelu, vo valencii dokonca s kralicim masom, lenze ja som vo francuzsku a tu sa davaju do paely kuracie stehna, langusty, sepie, chobotnice, ale aj ryby. ziju tu katalanci, ale paelu robia aj francuzismajlik iny kraj, iny mravsmajlik

autor: MONIKA (neregistrovaný/á)
vložené: 28. 06. 2010 15:21:28  nahlásiť  reagovať
 

ahojte...
zijem v spanielsku,konkretne na Mallorce..nevidela som sice ze by tu mixovali rybu aj kuracie..ale sak kazdy naco ma chut.. najtradicnejsia paella je tu mix...to je maso a morske potvory..

cibulka sa osmahne na olivovom oleji aj 4-5 lyzic.., cesnek cely aj so supkou len rozmackany, prida sa maso na kocky male chvilu sa podusi, pridaju sa krevety, sepia, kalamar, chobotnica, klepeta, musle..trosku sa to osoli prida sa safran-oranzove farbivo..podleje sa to trochou rybacieho vyvaru, to tu kupujeme hotove, nerobim ho doma..potom sa prida fazulka, polka rajciny na kocky, hrasok, alebo aj kukurica, ja davam aj sampiony ked mam ale tu sa huby nedavaju do paelle...zaleje sa to vyvarom, nasype sa ryza...ked je to uz skoro hotove..supne sa to na chvilu do rury..trosku to schrumkavie..a hotovo...
PS:chobotnicu, sepiu,kalamare si pred tym ako ich dam do paelle povarim,,voda, paradajka, paprika, cibula, korenie cele, bobkovy, trocha oleja..sol...chobotnica by mala byt zamrazena a omaca sa do vriacej vody asi trikrat, voda zovre a zase ju ponamacat..vtedy tie vlakna potrha a je makka jak spongia, ze sa ,necvernuje, jak kuracie prsia...smajlik

citronova kora,a klobasa...tak to nehrozi v spanielskej paellesmajlik

vložené: 25. 06. 2010 22:21:04  nahlásiť  reagovať
 

Supersmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 25. 06. 2010 20:36:14  nahlásiť  reagovať
 

smajlik dakujem za bodik, vybusnasmajlik paella sa od rizota lisi nielen kombinaciou surovin, ale myslim, ze najma sposobom pripravy. co je to pre tebasmajliksmajlik zmaknes tosmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 06. 2010 07:23:09  nahlásiť  reagovať
 

ja som paellu nikdy nikdy nejedla...koho sa opytam, tak mi povie, ze je to ako rizoto...lenze ja tomu tak neverim....a dobre robim...na obrazku to vyzera uzasne a od rizota sa to lisi..smajlik

autor: amalia
vložené: 23. 06. 2010 19:17:33  nahlásiť  reagovať
 

smajlik miska, dakujem za bodiksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 23. 06. 2010 19:06:05  nahlásiť  reagovať
 

smajlikdakujem za bodik, magdalenka smajlik neboj sa, ked si vsetko nachystas, ide to jedna-dvesmajlika mozno ju aj vylepsis podla svojej chutismajlikokrem zeleniny je zaklad dobra ryza, biele maso (kura, kralik, morka) a ryby ci morske potvorky (ja davam obidve) a safran. nic tazke.smajlik

autor: magdalenka
vložené: 23. 06. 2010 18:26:39  nahlásiť  reagovať
 

To je teda nádhera!!! Netrúfala by som si to však sama uvariť, až po degustácii a porade u niekoho ako ty. To jednoducho musí variť odborník. V októbri sa chystám do Španielska, možno si kdesi dám...
Máš veľmi pekné recepty! +

autor: michsamant
vložené: 23. 06. 2010 18:08:42  nahlásiť  reagovať
 

toto by som aj ja rada ochutnala. Ivka, krevty a krabie klepietka su pochutka. krabie klepietka sme si obcas pekavali v pahrebe s muzom, mnam

autor: amalia
vložené: 23. 06. 2010 17:40:45  nahlásiť  reagovať
 

do spanielska je to co by kamenom dohodil. tu ju varia tusim v kazdej restikesmajlika vsade inaksmajlik dakujem za bodiksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 23. 06. 2010 17:12:30  nahlásiť  reagovať
 

Paellu by som rada ochutnala,nejaké morské plody som už jedla,ale krevety a mušle ešte niesmajlikMalo by to byť španielske národné jedlo,keď sa nemýlim a v tvojom podaní vyzerá supersmajlikRyby a morské plody s ryžou...to je pre nás asi trochu nezvyklé,ale na 100% dobrésmajlik

autor: amalia
vložené: 23. 06. 2010 17:07:54  nahlásiť  reagovať
 

a robila som to z polovicnej davky. pre istotu, lebo ako sa poznam, paella by sa nedozila zajtrajska a mne by bolo zlesmajlik

autor: amalia
vložené: 23. 06. 2010 17:05:22  nahlásiť  reagovať
 

smajlikiba kusok sepie, kusok chobotnice, musle a krevetkysmajlik ale len trochusmajlik

autor: eva hubova
vložené: 23. 06. 2010 16:50:31  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá to moc jedlesmajliktam jsi dávala i ty červené mořské "červíky"smajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz