. .. .. .. .. .. .
. .

Pastierska pita - RECEPT 32392

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Pastierska pita


[ recept č. 32392 zo dňa  ]


Pastierska pita


POTREBNÉ PRÍSADY

50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne.
Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu.
Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle.
Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list.
Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu.
Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne.
Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes.
Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu. Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom ju koncom vidličky ozdobne rozotrieme.
Pečieme do zlata asi 15-20 minút. Pred podávaním necháme trošku vychladiť, porcia bude držať lepšie pohromade.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< NETRADIČNÉ UTOPENCE v omáčke | Pastierska pita | Srdiečko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (18.12.2011, 9:19)
to vyzera supeeeeeeeeeeeeeer
ODPOVEDAŤ
Marta A. (marta5) ID 118663 (23.10.2010, 21:20)
Je to dobra spomienka na Anglicko......dakujem za receptik.
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (4.10.2010, 18:05)
Toto aj ja robievam z jahnacieho masa, len miesto pretlaku davam zavarane rajciny a pridavam tymian alebo rozmarin, ak pouzijete bravcove al hovadzie doporucujem oregano, alebo majoranku je to dobra, vdacna vecera a vydrzi aj niekolko dni, dobre miinka, ze si to sem dala (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (4.10.2010, 11:46)
mnam mnam.... spominam na moje anglicke casy... ,-) ,-) ja som tam to jedlo milovala (Y) (Y) (Y) a raz som si ho robila aj doma, tiez som nasla recept tu na MMB http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2818 ,ale ten je trosku iny,tak vyskusam aj tento. (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (4.10.2010, 12:19)
aj ja si rada zaspomínam ,-) (drink) (destnik)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (3.10.2010, 21:26)
(Y) (Y) (Y) tak toto určite vyskúšam ...vyzerá to super ! |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (4.10.2010, 8:30)
:-) myslím, že je to jednoduché papaníčko, klasika mäsko so zamiakmi, len na iný spôsob. keď som bola v anglicku, tak som sa tam toho dojedla... (H) a pritom to ani nie je vlastne origoš britské papanie :^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu