. .. .. .. .. .. .
. .

HORúCA BOMBA - RECEPT 29952

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 80583 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


HORúCA BOMBA


[ recept č. 29952 zo dňa  ]


HORúCA BOMBA


POTREBNÉ PRÍSADY

DAľšIA TORTA PRE MôJHO SYNáčIKA!!! CESTO: 2 vajcia + 2 žĺtky, 3 lyžice práškového cukru, 100 g čokolády na varenie, 100 g masla (môže byť aj margarín), 50 g hladké múky trocha masla na vymastenie plechu ZMRZLINOVÝ STRED: 1 l vanilkovej zmrzliny, nastrúhana kôra z pomaranča, 5 lyžíc marhuľového džemu, 400 ml marhuľového sorbetu, SORBET: 100 g čerstvého ovocia, 20 g kryštálového cukru, citrónová šťava z polovice citróna, 20 g ovocného destilátu podľa vlastného výberu (aj rum), bielok SNEHOVÁ POLEVA: 4 bielky, troška soli, 230 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Zvonka horúca pena, a vo vnútri ľadová zmrzlina!!!!! úúžastnééé

Najprv si pripravíme SORBET!!!
Ovocie, cukor, šťavu a destilát spolu rozmixujeme, dáme na dve hodiny zamraziť. Potom vyberieme, premiešame a pridáme vyšľahaný bielkový sneh. Ešte hodinu mrazíme!!

CESTO:
Pripravíme si čokoládové cesto. Vyšľaháme vajcia, žĺtky a práškový cukor až získame ľahkú, nadýchanú zmes. Medzitým si v hrnci rozpustíme čokoládu s maslom (margarínom). Do vaječnej zmesy pomaly zamiešame múku. Potom primiešame roztopenú čokoládu. Vymastite si plech a vyložte papierom. Vylejeme cesto na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 10 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť!!!

Litrovú misku, ktorá znesie pobyt v mrazničke, vyložíme potravinou fóliou. Z upečeného korpusu vyrežeme kruh, ktorý sadne na dno misky, steny vyložíme kúskami korpusu, ale nespotrebujte celý korpus, lebo ho ešte budeme potrebovať. Misku dajte do mrazničky.

Zmrzlinu nechajte pol hodiny v chladničke nech sa vám troška rozmrazí, potom ju zmiešajte s pomarančovou kôrou a džemom. Dajte to do misky s korpusom a do stredu dajte zmrazený sorbet. Na vrch dajte zvyšky korpusu. Zakryjte potravinárskou fóliou a dajte na celú noc do mrazničky!!!!!!

Asi 20 minút predtým , než chcete podávať BOMBU, predhrejte rúru nejakých 230 stupňov. Vyšľaháte bielky s cukrom a soľou do tuha! Zmrazenú BOMBU vyberte z misky na pripravený nejaký okrúhly plech (môže byť aj ten, na ktorom ste piekli korpus. BOMBU potrite snehom a dajte piecť, keď zozlátne sneh, tak ho ihneď vyberte a podávajte!!!!

PRAJEM NEBO V ÚSTÁCH!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

KRáááásne horúúce prekvapenie!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< torta hello kitty | HORúCA BOMBA | krstinová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (4.8.2010, 9:34)
Pre ročného syna? *-) *-) *-) To asi skôr pre gratulantov, nie? ,-) Ale inak to vyzerá bombovo - skúsiť sa asi neodvážim :-|
ODPOVEDAŤ
miroslava z. (maminkamirka) ID 80583 (4.8.2010, 10:48)
no on sa pokúšal len sfuknut sviecku, torta bola pre hosti, on este take nemoze ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) skúús ja ju idem akurat robit ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (30.7.2010, 13:53)
no tak tento recept sa mi páči... ale asi si na neho netrúfnem 8o|

a ešte otázka... cca ako dlho to je celé v rúre, keď sa zmrzlina neroztopí? a ešte, že to bude aj studeno - horúce... no čistá nechápačka nad týmto receptom... ,-)
ODPOVEDAŤ
miroslava z. (maminkamirka) ID 80583 (31.7.2010, 23:35)
ono to vyzera zlozito, ale troska zrucnosti a pojde to!!! nie zmrzlina sa nema roztopit, ked ti pena zacne pomaly v rure hnednut tak to vyberas, rozrezes na kusky a podavas, mozes poliat horkou cokoladou ale aj nemusis!!!!
no a zvnutra to mas studene a zvonku horuce!!!!! neboj ta zmrzlina sa ti tam neroztopi len ju musis nechat dobre zmrazit!!!!
drzim palce (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
miroslava z. (maminkamirka) ID 80583 (30.7.2010, 13:41)
UZ SOM NAHODILA POSTUP!!!!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (macazvk) ID 87957 (30.7.2010, 7:09)
(Y) (Y) postup tipujem *-) zmrzlina,to makové alebo aké vnútro,bielka vyšľahané s cukrom a natreté na zmrzlinu.Nakoniec opálené takou malou pištoľou na flambovanie? *-) ,-)
ODPOVEDAŤ
miroslava z. (maminkamirka) ID 80583 (30.7.2010, 9:58)
nieeeee, budes prekvapena!!!!! ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (macazvk) ID 87957 (1.8.2010, 22:31)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kornélia Z. (laso.laso) ID 60819 (29.7.2010, 22:33)
postup???
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu