končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) PEČENÁ ZELENINA S UHORKOVÝM ŠALÁTOM[ recept č. 28477 zo dňa 20.6.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 10 zemiačikov, 1 červená cibuľa, 1 cukina, 3 mrkvy, 2 paradajky, 300g čierne olivy. 100ml olivový olej, 2 veľké strúčiky cesnaku, 1ČL harissa, 1/2ČL ras el hanout, 1ČL rímsky kmín roztlčený, hrubozrnná korenená morská soľ, kytička byliniek. Na šalát: 2 stredné uhorky, 200g tofu, 2PL balsamico, 400ml kokosový krém, 3 strúčiky cesnaku, morská korenená soľ. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky a mrkvu riadne umyjeme a nakrájame-zemiaky na štvrťky a mrkvu na kolieska. Dáme povariť do polomäkka. Nakrájame umytú cukinu na krúžky, cibuľu na mesiačiky. V miske si pripravíme z oleja, pretlačeného cesnaku, pác Premiešame, pridáme ras el hanout a harissu. Keď mrkva a zemiaky sú polomäkké zlejeme ich , pridáme cukinu a pác a všetko premiešame, aby sa pekne obalilo. Potom dáme do pekáčika, pridáme cibuľu, paradajky, čierne olivy. Osolíme a pridáme kytičku byliniek. Pečieme v rúre na 200 stupňoch. Uhorkový šalát si pripravíme ako prvý krok, aby sa nám stihol vychladiť v chladničke. Uhorky ošúpeme a nakrájame na hrubom strúhadle. Osolíme morskou soľou. V miske si roztlačíme tofu a riadne ho prepracujeme z balsamicom. Pridáme pretlačený cesnak a kokosový krém, premiešame a dáme k uhorkám. Riadne celý šalátik ešte premiešame a dáme chladiť aspoň na hodinku. Dobrú chuť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
melania l. (lararuby) ID 130989 (21.6.2010, 19:06) | |
Ras el hanout,to je zmes korenia z arabskej kuchyne,Katka?Vyzerá úžasne. | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (21.6.2010, 20:05) | ||
Mel, áno je to marocké korenie. To a harissa sú najpoužívanejšie. Mám jesť veľa zeleniny, tak si musím spestrovať menu | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (20.6.2010, 17:48) | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (20.6.2010, 19:02) | ||
Veronika, ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |