končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Pivný chlieb[ recept č. 28248 zo dňa 14.6.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky POSTUP PRÍPRAVY Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:26) |
Vyzerá veľmi chutne, ta cibuľka sa tam "napučí" nie je suchá,tiež pekavam chlebík ale cibulový som ešte neskúšala |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (15.6.2010, 9:01) | |
Aďka, ja prvý krát počujem, že večer zarobiť kvasok a nechať do rána , to ti nepretečie? Hm...Ražnú múku akú používaš, teda aká je to? Ja na svoj chlieb používam len špaldovú, strednú, polohrubú alebo hladkú . A kukuričná musí byť? Dnes musím piecť chlebík, ale ak treba kvasok nechať cez noc kvasiť, tak tento tvoj určite skúsim v piatok |
|
ODPOVEDAŤ |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (15.6.2010, 15:04) | ||
matka, ražná múka alebo žitná, hladku... predava sa v polkilovom baleni, ja kupujem v Terne, ale mali by ju mat aj inde. Razna muka je dost specificka, ma zaujimavu chut, je tmavsia a chlieb upeceny z nej ma dlhsiu trvanlivost ako zo psenicnej. A co sa tyka kvasku, nepretecie, neboj sa, ved kukni na fotke. Existuje viacero chlebov kde sa kvasok robi uz vecer, resp, aj pomaly cely den. Kukni si moj recept Pain Levain Bread a uvidis Je totiz rozdiel medzi kvaskom a medzi kysnutim cesta...Kvasok sa robi iba s trochou muky a s trochou drozdia.... nehrozi ze by to pretieklo A kukuricna nemusi byt ja som mala doma, tak som ju pouzila, ale v podstate staci obycajna hladka |
||
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:29) | ||
Adka pozri v kauflande aj tam majú dosť dobrý výber ale už sa začali snažiť aj v bille | ||
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.6.2010, 8:44) | |
ODPOVEDAŤ |