. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohovo-malinový jednoduchý a rýchly koláč - RECEPT 27509

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 132815 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Tvarohovo-malinový jednoduchý a rýchly koláč


[ recept č. 27509 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec......2prasky do peciva........8lyzic prask.cukru............3 vanilky......6 kopcovitych lyzic polohrubej/celozrnnej/ muky.......2 male lyzice oleja.......500g tvarohu /hrudkovity alebo jemny/.......maliny /cca 500-700g/.........zelatina /platky, urcena do tvarohovej zmesi/.........2 baliky zele.........forma na pecenie..........papier na pecenie........krystal.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

1.spravime si dve piskotove cesta. Mozeme pouzit tortovu formu alebo hranatu, ale vyssiu, kedze kolac bude vyssi.
2.Piskotove cesto: na spodok formy dame papier na pecenie. 3 zltka vymiesame dopenista s 3 lyzicami praskoveho cukru a praskom do peciva /mozme pridat aj vanilkovy cukor/. Pridame tri kopcovite lyzice celozrnnej muky, polohrubej, premiesame, zmes bude husta. Pridame lyzicku oleja. Vyslahame si tuhy sneh zo zvysnych troch bielkov a opatrne vmiesame do zmesi. Ihned vylejeme do formy a dame do rury, 180 - 190stupnov asi 20-30 minut. Cesto je hotove, ked je na povrchu hnede a neprilepi sa na drevenu ihlu. Formu vyberieme z rury a nechame piskotove cesto vychladnut, potom ho nozikom oddelime opatrne od okrajov formy a vyberieme z formy, dame bokom vychladnut.
3.Pripravime si rovnako druhe piskotove cesto, ako to prve, postup rovnaky. Alebo mozme spravit jedno vacsie piskotove cesto a zrezat na polovicu, ja to robim takto, peciem dva.
4.Popri tom, ako sa cesto pecie v rure, zmiesame tvaroh, lyzicu praskoveho cukru /cukor podla chuti/, vanilkovy cukor a polovicu malin. Maliny predtym nechame zohriat v hrnci s trochou vody, aby bola zmes redsia. Maliny vylejeme do tvarohu.
5.Pripravime si zelatinu do tvarohu, podla navodu. Nechala som platky zelatiny napucat v troche vody, potom som platky zohriala a pridala lyzicu tvarohovej zmesi, nechala zahriat aby sa zelatinove platky uplne rozpustili /nesmie sa varit/, nechala som to trochu vychladnut a vliala do tvarohovej zmesi, zamiesala a vlozila do chladnicky, aby zmes trochu stuhla.
6.Ked mame hotove obe piskotove cesta, vychladnute, polozime jedno do formy, vylejeme nan tvarohovu plnku s malinami, prikryjeme druhym platom piskotoveho cesta.
7.Spravime si zele, dva male sacky zele s lyzicou cukru a vodou nechame zovriet. Medzitym poukladame na vrchnu piskotu zvysne maliny, po celom povrchu. Vylejeme na ne zele. ODPORUCAM nevylievat na maliny horuce zele, aby nepresiaklo do piskoty a nezostalo z toho ´blato´. Zele este asi 15 minut vkuse miesame, pokial trochu nezacne tuhnut a trochu nevychladne, a az potom ho vylievame na maliny, pomaly, aby nevytekalo z formy.
8.Nakoniec nechame kolac stuhnut v chladnicke, najlepsie do druheho dna.

Vyzera to zlozite, no ja som bez pecenia mala tento kolacik hotovy za hodinku. Co sa tyka zele a zelatiny, odporucam si precitat navod, kazda zelatina sa pripravuje inak a kazdy ma inu techniku. Dolezite je, aby sa tvaroh neroztekal, ale stuhol.

Je to vyborna ovocna torticka, hlavne pre tych, ktori oblubuju ovocne kolace a torty. Miesto malin, samozrejme, mozme pouzit aj ine ovocie, napriklad jahody, broskynovy kompot a podobne.... dobru mnamku!! ((:
<< pre kmotra | Tvarohovo-malinový jednoduchý a rýchly koláč | Krémová cicerová polievka s cesnakom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu