. .. .. .. .. .. .
. .

BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA***** - RECEPT 26945

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 130989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA*****


[ recept č. 26945 zo dňa  ]


BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA*****


POTREBNÉ PRÍSADY

Syr z kravského mlieka,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Syr pokrájame na menšie kusy a necháme troška skvasiť.Ja som mala na linke ,ale vložený do mikroténového vrecka,aby neuschol.Za tri dni bol súci na dalšie spracovanie.Polovička ho pomlela na mäsovom mlynčeku,posolila a premiešala.Z 10 l mlieka bolo niečo vyše kila.V dvoch sáčkoch spí svoj sen v mraziaku a veru ani nie je dáky rozdiel medzi kúpenou,ktorá je vraj ovčia, a tou našou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Scedený syr
nakrájať na menšie kúsky
pomlieť
posoliť a poriadne prehnietiť
zabaliť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja prvá poschodová a prvá svadobná :-) | BRYNDZA Z KRAVSKEHO MLIEKA***** | otvorená knižka pri narodení dieťatka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.2.2011, 21:25)
no ja verim, ze takato domaca je ovela chutnejsia ako kupovana, nakolko maloktora kupovana vobec isla okolo ovcieho syra :-( bolo to raz na STV v Test magazine. neviem preco nezakazu nazyvat bryndzou tie "bryndze" z kravskeho mlieka, co sa predavaju v obchodoch, aby mal clovek aspon sancu rozlisit, co kupuje +o( kde su tie casy, ked bryndzove halusky netrebalo dosolovat,ale zjemnovat .... ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (1.3.2011, 16:19)
Janík,nič jej nechýba,vravia naši.Ja bryndzu éé,odkedy som na salaši videla v mlieku ovčie oné ,-) ,-) (F) (F) (L) a veru,nebolo treba halušky soliť
ODPOVEDAŤ
lenka g. (paprad17) ID 80061, mimibazar.sk/paprad17 (17.5.2010, 9:35)
KED JA NEVIEM AKO SA TEN SYR ROBI PODOMACKY :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 10:05)
Lenka,mám ho v receptoch,ak chceš návod. (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (14.5.2010, 20:49)
(flower) si výborná gazdinka (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 20:58)
Rada skúšam všeličo,ale zákusky nepečiem často,lebo potom ich jem len ja. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (14.5.2010, 16:05)
Vyskusame, super. Tu v UK sa bryndza neda len tak kupit, ale vzdy som si vypomohla feta syrom a neochutenym greckym jogurtom, ked som pridala pazitku a cerevenu papriku, figel s falosnou bryndzovou pomazankou nebol ani poznat. Skusim aj tuto variantu. (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 21:00)
Dcéra si tiež nosí zo Slovenska alebo kupuje v slovenskom obchode.Oplatí sa vyskúšať. (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.5.2010, 15:19)
super (Y) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 21:00)
(F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.5.2010, 13:56)
super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 21:11)
vyskúšaj, ,-) ,-) ,-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 17:54)
Klamanie slovenského spotrebiteľa v domácich podmienkach. ,-) ,-) ,-) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Dadka T. (nutellka) ID 76525 (14.5.2010, 10:08)
*-)asi tomu moc nerozumiem *-) *-)kolko toho syra ma byt, a potom sa zmiesa s 10 l mlieka? A dalej co? Poprosim pre menej chapavych este trochu podrobnejsie. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 17:53)
Dadka,najprv sa z mlieka spraví syr,potom sa syr nechá skvasiť,pomelie sa,nasolí sa,utlačí sa a je ako bryndza,len z kravského a nie ovčieho mlieka. ,-) ,-) ,-) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (14.5.2010, 9:36)
:-o páni,takže aj bryndzu si už doma spraviť môžeme (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),vďaka za receptík (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (16.5.2010, 17:49)
Niet za čo ,rado sa stalo. (F) (F) (F) (K) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka S. (sokolík) ID 62782 (14.5.2010, 8:53)
Ano aj my sme tak robili
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 23.5.2010, 18:32)
Chuť je identická,len ovčie mlieko nie je ,-) ,-) ,-) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu