Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 61 návštěvníkov)
Rezy na oblátke
[ recept č. 22364 zo dňa 17.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 6 vajec,25 dkg kryštálového cukru,20 dkg mletých orechov,3 PL strúhanky,3 PL hladkej múky,1/2 balíčka prášku do pečiva,tortové oblátky Plnka:1 konzerva uvareného Salka,1 maslo(Hera,Palmarin)
POSTUP PRÍPRAVY
Neskoro som zistila,že tento recept už tu je,ale už som mala pofotené tak ho sem dávam,ale mám 2 varianty tohoto zákuska a je mi ľúto,že som si to nevšimla skôr. Mohla som upiecť ten druhý.Ale myslím,že to nevadí,ten druhý recept vložím tiež,ale už bez fotiek.Ale postup je v podstate rovnaký.Takže najprv ten,ktorý som dnes poctivo fotila:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
nachystáme si 6 bielkov,žltka dáme zvlášť do pohára a do bielok pridáme 25 dkg kryštál.cukru |
|
no a šľaháme a pridávame aj žĺtka.Vyšľaháme do tuha. |
|
do vyšľahaného pridáme orechy zmiešané zo strúhankou |
|
1/2 prášku do pečiva |
|
a 3 PL hladkej múky |
|
a poriadne premiešame |
|
vopred som si už nachystala plech vystlaný oblátkami a boky plechu omastiť a vysypať múkou.Pod oblátkami plech netreba mastiť |
|
a na oblátky nalejeme cesto,rovnomerne rozotrieme a dáme piecť |
|
a máme upečený,tak ho teraz necháme na plechu vychladnúť |
|
na plnku si nachystáme maslo,ktoré pokrájame |
|
uvarené salko a samozrejme vychladnuté som si nachystala na tanier.Salko som si uverila ešte ráno(variť 2 hod vo vode-ale myslím,že to už každá vie) |
|
maslo vymiešame a po lyžiciach pridávame salko |
|
a plnku natrieme na vychladnutý múčnik |
|
vrch posypeme sekanými orechmi a postrúhame čokoládou.Orechy by mali byť opražené,ale ja som ich dnes nepražila.Na chuti mu to neubralo.Tak prajem nech sa vydarí. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (22.4.2015, 22:04) |
vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Božena K. (biba666) ID 192937 (1.12.2013, 17:32) |
Mám takýto recept na cesto, ale plnka sa robí z mandlového pudingu. Dnes som vyskúšala tento krém, ale to salko je príšerne presladené. Kúpila som karamelové salko a krém je dosť riedky. |
ODPOVEDAŤ |
Martina V. (vendzuro) ID 65865 (10.10.2012, 12:41) |
Mám presne tento istý recept, naozaj je výborný: U nás najobľúbenejší. Ale určite by som do Salka nedávala Heru alebo Palmarín, tú chuť s obyčajným maslom nenahradí nič . |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (26.8.2012, 0:53) |
vyzera vyborne!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (22.1.2010, 9:07) |
ešte som nerobila,skúsim,z počutia poznám,vyzerá super |
ODPOVEDAŤ |
| anka m. (ANKA M.) ID 132725 (18.1.2010, 11:00) |
Toto je super koláčik, určite ho mám niekde doma v knihe, alebo zošite , ale najradšej kuknem sem a ked je tak pekne s postupom ako tvoj to mám najradšej. upečiem ho ale najskôr na Velkú noc, teraz trochu púotrebujem pauzu po sviatkoch- |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (18.1.2010, 12:36) |
|
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (18.1.2010, 10:33) |
Ďakujem pekne všetkým za rady, niečo s tým urobím, zatiaľ som to nevyhodila. Ten "tekutý krém" nemám zrazený, ale ešte rozmýšľam, že to uvarené Salko som mala asi mesiac-6 týždňov v chladničke /vtedy som varila naraz 2 plechovice/, možno že nemalo tak dlho stáť?! No nič, keď to nepôjde napraviť, tak do toho asi primiešam trošku čokolády, orieškov a urobím do papierových košíčkov šuhajdy, tam to medzi čokoládou nemusí byť také tuhé. Ešte raz vďaka !!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (17.1.2010, 20:39) |
Mati, krásny postup Podľa mňa nie je na škodu, keď tu je viac rovnakých receptov, pretože nie každý vloží fotku, alebo podrobný postup...a keďže túto stránku navštevuje čoraz viac novopečených kuchárok, skôr sa budú inšpirovať takýmto reptíkom ako iba popisom |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 20:47) |
Ďakujem ja som len bola trošku nešťastná z toho,že som mohla upiecť ten druhý,ktorý som už vložila bez postupu a ten tu nie je Ale čo už Myslím,že to až tak nevadí |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.1.2010, 20:10) |
na tento koláčik sa musím niekedy odhodlať, lebo je len zo samých dobrých vecí |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 20:33) |
Treba skúsiť Ivetka Za pokus určite stojí |
ODPOVEDAŤ |
| Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (17.1.2010, 19:57) |
mňáám karamelové milujeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (17.1.2010, 19:13) |
Kočky, poraďte. Robila som niečo podobné. Uvarené Salko /2,5 hod./ som mixérom šľahala s maslom a ostalo mi to riadke!!!! Aj som to dala stuhnúť do chladničky, a nič moc, bojím sa to natrieť. Asi som to mala miešať pomaly ručne ? Vyzerá to tak, že to asi vyhodím. |
ODPOVEDAŤ |
| Adela R. (Lininamama) ID 169775 (3.1.2018, 23:39) |
Skuste primiesat karamelovy puding s iba 250 ml mlieka |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva N. (leskot) ID 98318 (17.1.2010, 21:01) |
Helka, celý ten zrazený krém ohrej v mikrovlnke, po polminútkach, až ti ten ztuhnutý tuk začne povoľovať .... vždy skús zamiešať a uvidíš, či sa už spája s tým riedkym. Presne toto som robila nedávno, dcérke sa tiež sekol krém zo salka a nádherne som ho po ohriatí vymiešala do hladka. Ak nemáš mikrovlnku, tak to zohrievaj nad parou - tiež sa to pekne spojí. Práve v takýchto prípadoch nepomôže chladnička, ale teplo. Dúfam, že sa ti to podarí, veľa šťastia .... |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 20:38) |
Tak to naozaj nechápem lebo za 2,5 hodiny by malo byť Salko dobre uvarené.Tak neviem kde by sa mohla stať chyba Mne táto plnka ešte zatiaľ nikdy nezriedla a tiež šľahám šľahačom,ale salko pridávam len po lyžiciach a vychladnuté samozrejme Skús dohodiť ešte trošku čistého masla(ale pravého masla)a prešľahať. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 19:14) |
Heli - seklo sa Ti to, predpokladám, že si nemala rovnakú teplotu salka a masla ale nič netreba vyhadzovať, takéto sa dá zachrániť - popros žienky o radu /ako by si vkladala recept/ a uvidíš koľko roznych variácií Ti napíšu |
ODPOVEDAŤ |
| Danka K. (danka1964) ID 28990, mimibazar.sk/danka1964 (17.1.2010, 18:11) |
Robievam ho casto.Je uzasny. |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela T. (nogate) ID 22107 (17.1.2010, 17:20) |
Aj moja mamina tento robieva na vianoce je skvelý veľmi obľúbený Tento vyzerá úžasne, hneď by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 17:04) |
ach jaj vyzerá božsky - krásne sa Ti vydaril Mati - tiež ho robievame a radím ho k naj naj naj koláčikom |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 20:42) |
Ďakujem Maťka |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.1.2010, 16:24) |
Tento kolacik patri v nasej rodine do top najoblubenejsich. Moj recept je sice trosicku iny a orechy na vrch prazim (mne to viac tak chuti). Krasne sa vydaril,hned by som si dala aspon kusticok |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 17:00) |
Ďakujem Adrianka Ja viem,že orechy by mali byť pražené aj je to chutnejšie,ale mne sa dnes veľmi nechcelo tak som dala len také,ale myslím,že to nepoškodilo |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (17.1.2010, 14:13) |
super.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 17:02) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (17.1.2010, 13:53) |
Vyzera mnamkovo .Urcite vyskusam . |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 13:59) |
Aj je mňamkový len treba vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 13:32) |
to nevadi,nie kazdy ho pozna. Ale ja ho poznam a je neskutocne dobryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (17.1.2010, 13:42) |
Ďakujem Ľubka.Hneď idem vložiť aj ten druhý recept. |
ODPOVEDAŤ |