. .. .. .. .. .. .
. .

Sójové boby - sposob prípravy - RECEPT 22352

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

STRUKOVINY

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)


Sójové boby - sposob prípravy


[ recept č. 22352 zo dňa  ]


Sójové boby - sposob prípravy


POTREBNÉ PRÍSADY

* sójové boby * voda *

POSTUP PRÍPRAVY

- možno niekto nevie ako sa správne pripravujú, tak som sa rozhodla, že to dnes nafotím a možno to niekomu pomože ... pretože je to veľmi hodnotná, výživná a cenná strukovina, obsahuje strašne veľa bielkovín, železo, vitamíny skupiny B a hodnotný rastlinný tuk . Zo všetkých strukovín je najvýživnejšia a svojimi vlastnosťami sa veľmi podobá živočíšnym zdrojom bielkovín .................... tak kto má záujem - mrknite sa na postup :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- tak na začiatok - túto som použila /450g balenie/
- sóju poriadne prepláchneme a preberieme od prípadných nečistot
- premytú sóju zalejeme horúcou vodou / nie vriacou, počkajte nejaké 2-3 min, a potom zalejte/ na 30 min, aby sa z nej odstránila prípadná horkosť
- potom vodu zlejte a zalejte studenou čistou vodou a dajte do chladničky na min 12-16 hod namočiť / moja sa močila 20 hod/
- po namočení v tej istej vode ako sa močila sóju budeme variť , do hrnca dáme 2 PL oleja aby nekypela / to tu v komentároch poradila Darinka /Danda/, keďže ja som o tom ešte nevedela, varila som bez oleja ... ak by sme mali vody málo dolejte .....
- varíme min 30 min pri odokrytej pokrievke, lebo takto pení ... potom ju varím pri poodchýlenej pokrievke .... celková doba varenia trvá 2 - 2 1/2 hod .... po 2 hod varenia ju ochutnajte, či je uvarená, lebo príliš dlhým varením sója nanovo stvrdne ... moja sa varila 2 hod 15 min ..... (ak by sa Vám príliš vody vyparilo dolievajte vždy horúcu vodu)
- po uvarení zlejte do cedníka a nechajte vychladnúť ... a máme hotovo .... možete ju hneď konzumovať, pridávať do polievok, šalátov, zemiakov, nátierok a pod .... ja si ju po vychladnutí naporcujem do mikr.sáčikov a mrazím a kedy potrebujem, vytiahnem z mrazáku ... lebo príprava je ozaj zdĺhavá, ale oplatí sa :) - už len kvoli vitamínom
- a hotovka ..... nejem sójové maso, to skutočne nemusím, rastie mi v krku a doma by mi ho nik nejedol, nech by som ho pripravila na akýkoľvek sposob, nanajvýš som ochotná zúžitkovať ešte sójovú drť aj to rozhodne spolu s masom ... no, každý máme svoje chute ... ja osobne si pripravím radšej takto tieto boby a tie nie je problém, že by mi ich nik nechcel zjesť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< moje torty | Sójové boby - sposob prípravy | pat a mat opravujú traktor >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.5.2013, 13:03)
A zasa mám niečo nové na skúšanie do teraz som sóju piekla tak skúsim i uvariť v tlakáči s cícerom (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Lenka480) ID 9239, mimibazar.sk/Lenka480 (15.5.2013, 11:40)
Ahojte dievcata, tiez pridavam moju skusenost..Ja som vcera varila soju 1.x bez dlheho namacania vopred. Umyla som ju, prebrala, zaliala vodou a nechala prejst varom, potom vodu zlejem, dolejem cistu a necham postat cca 30min., potom znova zlejem a varim v tlakovom hrnci cca 30min. a je suprovaa pripravena na akekolvek pouzitie...tak dobru chut! (L)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (9.3.2013, 21:23)
zajtra idem na to - mám ju namočenú ,budem pražiť ako chuťovku (H)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.10.2010, 8:52)
Odkladám (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (27.10.2010, 16:35)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
DOMINIKA G. (dominica) ID 21760, mimibazar.sk/dominica (1.6.2010, 15:42)
Dnes som 1x varila sóju, nikdy sme to nekupovali, ale objavila som to tu, tak že ochutnáme. Podarila sa :-) :-) :-), je vynikajúca a keďže som robila rybku a pyré, tak pyré bolo nakoniec zemiakovo-sójové a veru bola to poriadna mňamka, aj malý/15 mesiacov/ sa zalizoval až za ušami...
(Y) :-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.6.2010, 17:46)
Ahoj Dominika (F) - som rada, že som Ťa inšpirovala a takto pripravená sója chutí |:o) |:o) - mám radosť (L) (L)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (20.5.2010, 22:31)
takto teda veru nabuduce vyskušam soju pripraviť... (Y)
ďakujem maťka za radu... (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.5.2010, 18:51)
za máličko Hanka [A] [A] ... treba skúsiť .. je fajná (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra D. (artep21) ID 65, mimibazar.sk/artep21 (2.3.2010, 7:41)
Pridavam sa k priaznivcom soje, tiez ju varievam na chrumkanie a pojedanie miesto sladkosti a chipsov. Ja ju varim aj spolu s cicerom, obe su vyznamne strukoviny a veru ani deti nemaju problem ju jest cisto varenu v slanej vode.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.3.2010, 21:19)
tiež som si sójové boby veľmi obľúbila, o cíceri ani nehovorím - úplne milujem (pl) (pl) Chvalabožku i moje deti majú obe strukovinky radi (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.2.2010, 22:02)
Ahoj Maťka (L) tak toto veru vyskúšam. Ja som ešte sóju takto nevarila. My ju zvykneme piecť v rúre. Tiež samozrejme po dlhom namočení. Potom ju len dáme na suchý plech do rúry. Chutí to skoro ako dáke oriešky.
Sójové mäso mi tiež nechutí, ale keď sa pridá počas dusenia k mäsu, tak to nemá chybu. Lebo to sójové mäso natiahne do seba chuť a arómu toho normálneho mäsa... (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (2.2.2010, 15:05)
Ahoj Kristínka (F) - no to pečenie v rúre poznám - moja mamina to tiež tak robievala - ako chuťovku (zajic) (zajic) - akurát, táto príprava je vhodná na všetky sposoby kde možeš boby využiť namiesto fazule a pod , len to treba uvariť a potom pripravíš už na akýkoľvek sposob (Y) (Y) /no neviem, či ja mám nejak extra vyvinuté chuťové kanáliky, ale to sójové maso ja zacítim všade - tak ale ako som písala, všetko je vecou chuti každého (Y) (Y), tak ja si buď uvarím čisto bezmasité jedlo, alebo s normálnym masom / (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (27.1.2010, 16:36)
Večer som ju uvarila aj s tým olejom a je (Y) chrumkala som ju len tak ;-)
a teraz z nej čosi ukuchtím. Dík Martinka (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (27.1.2010, 19:59)
teší ma Želi (L) - ja ju mám tiež mooc rada, takú keď sa práve dovarí .. sa neviem dojesť ;-) ;-) .. a netreba ďakovať, som rada, že receptík pomohol (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (21.1.2010, 18:27)
ahojte babulky (F), mozno blba otazka, ale nevyvaria sa pri 2,5 hodinovom vareni z tej soje vsetky vitaminy a ziviny???
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.1.2010, 18:36)
Mati - iný sposob prípravy sóje okrem tohoto čo som uviedla, alebo v tlakovom hrnci nepoznám a žuť takú surovú veru sa neodvážim, lebo to by moje úbohé zuby dostali riadne zabrať :-$ :-$ - ale teraz vážne - Maťka - tento sposob prípravy sóje je skutočne taký ako má byť, neviem ako inak sa dá pripraviť sušená sója a čerstvú som v našich končatinách ešte v živote nevidela /teda videla - doma sme ju sadili v záhradke u rodičov, ale ja záhradku nemám, a inú možnosť zatiaľ tiež nie *-) *-)/ Ak by si pozrela i stránky bio výživy - vždy to treba uvariť a normálne sa skor ako za ten už uvedený čas neuvarí /s výnimkou tlakového hrnca/ (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (21.1.2010, 18:46)
Matik, diky za vysvetlenie :-). Tak niekedy vyskusam, bo strukoviny su super zdrave a musim priznat, ze v mojom jedalnicku aj dost opominane :-). Ale vsetko musime napravit.... (Y)
Co sa tyka tlakoveho hrnca, tak nejaky mam, co mi kedysi mama dala na vianoce, ale vôbec v nom nevarim ;-), nejako ho neviem pouzivat.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.1.2010, 18:53)
Rado sa stalo Mati, (L) no a to je veru chyba, že nepoužívaš ten hrniec -/ja ho nemám síce ešte nemám, ale určite kúpim, lebo to veľmi urýchľuje varenie/ o sóji ani nehovorím, ale celkovo, tak na všetko asi treba zvyk .... ono je to asi ako s palacinkami - kedysi sme boli zvyknutí na starej liatinovej panvici a zakaždou palacinkou potrieť olejeom, teraz hľadáme sposoby - teflónové panvice a pod, aby toho oleja išlo čo najmenej *-) *-) prípadne žiaden ... všetko je iba zvyk .. a to hovorím i za seba, lebo tiež postupne pridávam do nášho jedálnička novosti a zdravšie jedlá /nie naraz - aby ich to náhodou nezunovalo ;-) ;-)a hlavne aby na to nepozerali, že čo je to za čudo / - (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (20.1.2012, 17:18)
musim sa zapojit... tlakovy hrniec je super. netreba sa bat treba len a len skusat a kto to raz dvakrat skusi uz ho nepusti z ruky.. mam ho asi mesiac a skoro ho nestiham odkladat.... varit v nom je radost a zabava a este dobrodruzstvo..(ked otvaram hrniec po odtlakovani... ake jedlo bude hehe)
sojove boby som este nejedla ale idem kupit zajtra a skusim to v tlakovom hrnci.. lebo ta 2.5 hod doba - to sa mi veru nechce.... tak dam potom vediet.. heh vlastne uz tu to je dole napisane.. tak sa uz tesim na boby hehe
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2010, 18:49)
tak sup-sup prestudovat papiere od hrnca a vytiahnut ho. ja mam moj asi mesiac a som z neho uplne unesena aky je to skvely pomocnik (Y)
v receptoch mam navod ako varit sosovicu,tak sa mozno zijde aj na soju (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2010, 18:35)
Mati,ale ono sa to inak ani neda, bohuzial. jedine v tom tlakaci.
ODPOVEDAŤ
Ing. Monika P. (monnica) ID 26580 (20.1.2010, 18:16)
jeeeeej dakujem velmi pekne za postup velmi som sa potesila pretoze som kupila presne taku istu aku mate na obrazku a doteraz som nikde nenasla taky podrobny postup na jej pripravu, som rada ze ste to tu uverejnili, najblizsie si ju urobim tak isto a dam do mrazaku, este raz dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 18:47)
rado sa stalo Monika (L) - ja som mala tiež dlho problém zohnať podrobný postup prípravy, tak som sa rada podelila (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.1.2010, 14:35)
Tak,sprava pre Janika a aj ostatnych.Soja je hotova,varila som v tlakaci.varila som 40 minut a je kraaaasne makulilililinka.neviem,ci to urobil ten olej,ale rozplyva sa na jazyku ako maslo.
A vlstne som si spomenula,ze ja varim v tlakaci hrach na hrachovu kasu a v pohode,nic nepeni a varim tam aj fazulu.Vodu davam malicko nad strukoviny.
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (20.1.2012, 17:19)
jeeej dik za tip na kolko min ju mam urobit (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (20.1.2012, 21:58)
sóju 40 minút a fazuľu,podla toho aká je stará.Keď je domáca, zo zahrádky tak stačí 20-30 minút podľa veľkosti a keď kupovaná, dám 30 minút, otvorím hrniec a ked nie je, dám ďalších 10-15 minút podľa tvrdosti fazule :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2010, 17:49)
Lubi, ako dlho si soju macala pred varenim v tlakaci? tiez tych 12hod? lebo mne sa nechce tak dlho cakat ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.3.2010, 20:05)
asi 12hodin *-).Dala som vecer a asi okolo 9 rano som uz varila :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2010, 20:15)
sakra, ja ze ma podporis,ze uz mozem varit. nemozem sa dockat,totizto ,-) no nic, tak vydrzim do rana :-( ,-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.3.2010, 20:26)
vydrz Prďka vydrz!!!!! :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2010, 20:29)
:-D ze Prdka :-D
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.3.2010, 20:31)
nepoznas to?Sneženky a machři........vydrž Prďka vydrž!!!!!!
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2010, 20:33)
,-) no veru ze nepoznam. ale paci sa mi to :-p
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.3.2010, 9:45)
az bude v telke,aspon Cesi to davaju casto,tak si pozri.je to veeeelmi stary film,ma uz cez 20 rokov :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.1.2010, 23:09)
(Y) :-) uz sa na nu tesiiiim. Mati, pozri v debate pri mojom privarku,davala som link na taku pecenu "zobkaciu" soju, urcite sa oplati vyskusat
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 14:56)
tak som rada Ľubi, že sa Ti vydarila - ja som síce ten olej ešte nedávala, nabudúce vyskúšam i s ním či to bude zmena v chuti, lebo i tak bez oleja sú super, ale už len tá výhoda, keď nepenia je super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.1.2010, 14:59)
juj,Martinka,cakam az vychladne,ale necham ju na site do vecera,radsej a stale ked idem okolo,tak si zobnem (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 15:00)
ja tiež tak chodím do nej - keď si ju uvarím - tiež sa jej neviem dojesť ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.1.2010, 15:01)
aha,takze tonie je uchylka ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 15:03)
hmmm - utešujem sa že nie *-) *-) :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (19.1.2010, 0:04)
Babulky pridávam sa do debatky o sóji... :-$ Moja skúsenosť - sóju si vždy namočím z večera do rána, varím v tlakovom hrnci v menšom množstve vody, osolené, cca 30-40 min (nemám odsledovaný čas...), nikdy nepení (zo strukovín mi pení len suchý hrach) a nikdy nie je tvrdá ani horká :-) :-)..... Ja som zas ešte nikdy neskúsila sóju z konzervy, ani som si nevšimla, že taká býva.... dobre vedieť.... a kde sa to dá zohnať? *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 14:59)
Darinka ja v konzerve kupujem v Kauflande, vyrába ju Hamé, ale samozrejme doma uvarená je naj (Y) (Y) - postup, ktorý som uviedla mám z kuchárskej knižky, tak to podľa nej varím, lebo samozrejme, nie každá žienka má tlakový hrniec, tak je dobré, aby to vedeli i tie, ktoré nič také nevlastnia /ani ja ho nemám ;-) ;-)/ takže tak (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (19.1.2010, 23:02)
Maťka ďakujem krásne, najbližšie skúsim kúpiť (L) (L). Inak tlakáč je super vec (Y) (Y), oplatí sa kúpiť, ja ho používam takmer denne a na hocičo.... (jidlo) (hello) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 7:15)
oooch to verím, /tiež zvažujem kúpu/ - skor ma na ňom odradzuje/nie cena/, ale ako malá som sa ho strašne bála, keď ho mamina používala, ako čerta, keď začal syčať ;-) ;-) ;-) je jasné, že odvtedy technológia s jeho výrobou značne pokročila a tlakové hrnce sú úplne bezpečné, tak snáď sa konečne i ja dokopnem a kúpim ho (Y) (Y), lebo je to super vec (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.1.2010, 10:09)
Mati,nemas nejakeho znameho, kto ma kartu do Metra? tam zvyknu mat dobru akciu na tie, co mam ja. su zn. Praktika a su to zrejme tie iste,co tu opisuje Darinka.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 18:50)
občas tam moj šéf vybehne, ale tak ja už niečo vymyslím (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.1.2010, 19:34)
Mati, kazdopadne,ked mozem poradit, radsej si kup hrniec s takou pokryvkou http://www.e-tescoma.cz/inshop/catalogue/products/pictures/701706-big.jpg a nie takou ako napr. toto http://www.panvicky.cz/files/pictures/bonita3,5.jpg
Poradila mi jedna pani v obchode,ked som si nadsena akciou skoro kupila taky ten druhy tip. vraj sa s tym tazko manipuluje a ked som to v obchode skusala, musela som priznat,ze to bude tak. a to ten hrniec nebol plny a horuci.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 21:21)
aha vidíš - super, to som rada - to je skvelý tip Jani - ďakujeeem moc za radičku (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (20.1.2010, 9:05)
Maťka, ja tiež nemám príliš dobré mienky na "kuchtu" zo socializmu... (smich), aj keď som nemala nejaký veľký strach, ale zdalo sa mi to straaaašne komplikované 8-|, tie dnešné sú úplne pohodička, nesyčia ;-) ;-) a je s nimi perfektná manipulácia. Ja ho mám hneď od začiatku ako som sa vydala, máme dvojhrniec - jeden veľký (na polievku-robím v ňom kapustnicu, slepačiu polievku... alebo na väčšie množstvo papaníčka...) a druhý menší (napr. na mäsko na šťave...) s jednou pokrievkou, je to supeeeer :-) :-)
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.1.2010, 18:03)
normálne si ma navnadila ;-) ;-) - tak sa snáď konečne odhodlám (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.1.2010, 15:55)
nielen hame aj bonduelle http://www.nakupdomu.cz/editor/image/eshop_products/image_l_5339.jpg
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 15:57)
nooo, od bonduelle viem, že vyrába cícer - ten je bežne u nás dostať, ale sóju som zatiaľ videla len od hamé (Y)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.1.2010, 16:00)
boooze sorry uz som dopletena ;-) ;-) ;-) uz od hladu ani neviem co citam ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.1.2010, 16:03)
;-) ;-) to je v pohodke (L) - aj ten je zdravučký a chutnučký (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.1.2010, 20:10)
Taaak,dnes som kupila soju,u nas stala 16 korin...to ide,myslim,ze v plechovke je isto drahsia a budemjej mat isto viac ;-),teraz som na bode c.3.Taze cakam 30 minut.S MMB to bude snad hracka (H) (H) (H)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.1.2010, 22:16)
presne ako píše Janík - doma urobená je ooooveľa lepšia ako z konzervy, tak ale keď ma niekedy tá lenivosť premože :^) :^) - uspokojím sa i s konzervou ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.1.2010, 21:49)
urcite sa viac oplati uvarit si doma. a aby ti nebolo az tak luto,mne taka doma varena chuti viac ako konzervova :-$ aj ked priprava je trosku zdlhava, urcite sa oplati urobit to tak,ako Matka. premoct lenivost, uvarit, zamrazit a pomaly vytahovat,kedy si zmyslis (Y)
budes varit v tlakaci?
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.1.2010, 21:45)
;-) ;-) no vidíš aká si Ty šikulka (clamp) (clamp) - ono to len vyzerá zložito, ale potom je to len rutina a ide to rýchlo (Y) (Y) (Y) - u nás stojí v plechovke okolo 0,80€ myslím a suché boby okolo 1€ - tak u mňa to rozhodne výjde lacnejšie keď si ju uvarím ja (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (17.1.2010, 20:55)
Maťka,mne sa sója nikdy nepodarila (6) (6) (6) (6) (6)a už viem prečo :-$.Robila som to zleeeeeeeee 8o| 8o| 8o|...Vďaka za návod (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 21:22)
tak som rada Darinka, že sa Tebe tiež zíde návod, lebo ja som mala s tým tiež problém ako to variť, tak to rada posuniem ďalej (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.1.2010, 19:01)
mnamky,soja,to ja rad. asi si tiez niekedy uvarim a namrazim. si zlata, Matka,ze si si dala namahu vlozit recept pre babule,co este soju nevarili (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 19:12)
ja som na Teba myslela, len škoda, že tak ďaleko bývaš - :-S aj som chcela odchytiť nejakého poštového holuba, žeby Ti trochu priniesol, ale potvory - všetci sú teraz niekde zalezení, asi je im zima *-) *-) .. No a už som cítila absťák z nedostatku normálne uvarenej sóje, tak som to hneď pofotila, lebo ja som zo začiatku ako som ju začala používať tiež nevedela čo s ňou a informácií nedostatok (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.1.2010, 19:26)
;-) aj ochota sa ceni ;-) ja som soju kedysi varievala a mala som na nu tiez presny postup,ale zostal kdesi u mamky v zosite, tak ten tvoj navod sa urcite zijde aj mne :-p
pockam,kym vyskusa Lubka v tlakaci a potom sa do toho pustim ;-) juj,dnes som piekla Darinkine sacherove muffiny...juj,...tak sa z nich tesim...ake su fajnoveeeee.... keby som sa nehanbila este by som si dala...ale tak uz som zjedla 2, rovno po veceri..na dnes staci. ;-)
vy ste ako nedelovali?
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 20:21)
no vidíš, to som rada, že i Tebe sa to zíde (Y) (Y) Na Darinkine sacherky mám i ja zálusk, tak si ich už plánujem ako ich urobím (zajic) (zajic) A nedeľa ? - o 11.00 ma napadlo, že by som mala ísť niečo uvariť *-) ;-) -ale mali sme zo včera, tak som sa ani netrhala, iba rýchlovka rajčinková polievočka, som sa babrala s tou sójou, na ktorú nemám cez týždeň čas - ale som nakoniec rada, že som sa k nej znova dokopla (H) (H)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.1.2010, 20:23)
tie muffinky vam urcite budu chutit. a naozaj do nich odporucam nasekat aj cokoladu a orechy.mrk v mojom albume :-$
hihi, tak si mala dnes taku skoro-oddychovku od varenia? dobre padne obcas,ze? my sme boli na obed u svokry..asi preto som hned ako sme dosli domov musela nieco urobit, tak som piekla tie muffiny :-D deficit :-D
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 20:28)
idem mrk - som práve uvažovala, že to urobím skor ako tortu a pacnem im tam navrch parížsky krém, lebo dnes ma bombardovali s tortou :-$ :-$ - zabijem obe muchy jednou ranou (H) (H) ... no a veru aj som si schrupla na sedačke pri telke na 2 hodky :-$ :-$ - otvorím oči a nevedela som kde je sever :-D :-D úplne mimo keď takto zachrním poobede :^) :^) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.1.2010, 21:54)
juj,prehliadla som... kludne im urob formu, aspon bude menej umyvania riadu (ked pecies v plechu bez kosickov). tu "rozbijacku" po dennom spanku poznam, ja to ani nemozem praktizovat,lebo potom som absolutne nepouzitelna az do dalsieho rana ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (18.1.2010, 22:01)
no veď práve - nemude riadu - bude torta ;-) ;-) - a veru som chodila ako mátoha celý večer a potom nemohla zaspať a ráno pre istotu zaspala do práce :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.1.2010, 22:02)
:-D hej,to je najlepsie,ked vecer clovek za nic na svete nemoze zaspat a rano si to vykompenzuje. ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 20:28)
(smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 19:28)
Ze kym vyskusam heeeej :-D :-D :-D.Kupim,skusim a dam vediet.Janiku,Tebe isto dam vediet ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.1.2010, 19:30)
;-) vidis,jaka som vybabrana? ;-) ale nieee...nebudem mat teraz vela casu na experimenty, vstupila som si do svedomia, panika ma priskripla tak sa musim pustit do diplomovky,lebo sa to krati sialenou rychlostou a fakt nestiiiihaaaam.... ale tak aspon mam iste,ze vyskusam vela inych receptov v tlakaci...mam ho tak kratko a uz som si nanho tak zvykla, ze by jeden ani neveril. nenormalne setri cas. minule som varila omacku na spagety a aj s mletim masa to cele trvalo nejakych 20min. no co viac si mozem priat? ;-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 20:54)
presne tak,je to neskutocny pomocnik (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.1.2010, 14:52)
Martinka, super, že si to sem dala, ja som zo sóje robila veľmi veľa, keď boli deti malé, teraz akoby som na ňu zabudla, objavila som cícer, ale mám už kúpenú a akurát som sa tento týždeň rozhodovala, že konečne musím niečo uvariť, len som si ju vždy zabudla namočiť. Pekný zbytok dňa, idem na prechádzku... (dest) (flower) (flower) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 15:53)
no padlo tu raz pár otázok, ako sa to robí, tak som to vložila, snáď niekomu pomože (Y) (Y) (Y) - aj cícer som si kúpila znova, ale ten sa mi už nechcel variť, toto stačilo ;-) ;-) papa, krásny deň (L)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (17.1.2010, 12:04)
Maťka ďakujem za super návod (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 12:09)
rado sa stalo (L) , ja som tiež veľmi dlho hľadala ako to normálne pripraviť a našla iba dosť chabé informácie - toto som si našla doma v mojej kuchárskej knihe ;-) - tak odvtedy vždy iba takto pripravujem, a ozaj osvedčený recept (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 11:51)
super.U nasnie je dostat kupit soju v konzerve,kade chodim tade čumím :-oa nic a nic a nic (N)juj a Hame to robi (N) (N) (N)Jednoducho neobjednavaju (N) (N) (N)no hrozne a clovek by si dal :-) :-) :-).Toto si isto urobim.Len rozmyslam,ze slo by to uvarit aj v tlakovom hrnci,len neviem ako dlho *-) *-) *-)neskusal niekto?
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 11:57)
Ľubka, ja nemám tlakový hrniec - ale takto : - tento sposob prípravy mám od Márie Hájkovej / neviem či Ti to meno niečo hovorí, ale je to jedna veľmi osvedčená pani kuchárka s obrovskou škálou receptov - tak to pripravujem podľa nej a nikdy nesklamala v receptoch/ - takže pozrela som do knihy a ona uvádza pre tlakové hrnce tento sposob - citujem : - v tlakovom hrnci je varenie bobov rýchlejšie, ale pozor, sója pod tlakom kypí. Preto sa spočiatku musí variť odokrytá a keď pena zmizne, hrniec uzavrieme a varíme pod tlakom 30-45 min .... toľko je tam napísané k tlakovým hrncom, takže asi len treba vyskúšať ... ja s nimi nemám žiadne skúsenosti, lebo ich nemám, ale asi to stojí za pokus i v nich, už len kvoli ušetrenému času (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macaaa) ID 149502 (20.1.2012, 17:26)
a aj kvoli peniazkom za plyn alebo elektrinu co by inak sa dalsiu hodku a pol varili .... (Y) dakujem za navod
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 13:37)
to vies,ze mi meno Hajkova nieco hovori :-) :-) :-)aj Santnerova mi hovori....mam aj jej kucharsku knihu,je velika ako biblia,ale je tam vsetko vsetucko :-) :-) :-)............................a dakujem za radu a za cas,ktory si to musela minut pri vyhladani o tlak.hrncoch. :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.1.2010, 14:46)
Ja varím sóju v tlakovom hrnci a aby nepenila, treba tam pridať trošku oleja, ten zabráni, aby pena šla hore, a varím 40 min. Vlastne, olej dávam, vždy, keď varím strukoviny a aj zemiaky. Ahoj! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 20:50)
Darinka a koľko tam dávaš toho oleja - dopíšem do receptu, to je super , som nevedela, že to tak pomože (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.1.2010, 20:57)
Fíha, teraz si ma zaskočila, ja dávam len tak od oka, trošku, ja neviem, cca za lyžicu, dve a premiešam. Ja som to kdesi vyčítala a odvtedy to tak robím, ani zemiaky nevykypia, ten olej drží penu pod kontrolou. (smich) (smich) (smich) A normálne si ma nakopla, už sa sója máča...xixi,,,papa.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 21:16)
:-D :-D haha podarená - tak už zajtra varíš, že ? - ok, ja tam napíšem 2 PL - si myslím, že to by hádam stačilo - inak do zemiakov aj cestovín trošku oleja dávam, do strukovín, ma nikdy nenapadlo - ďakujeem moc za super tip (L) (L) (L) Teraz ma napadlo, ja mám také dobré hrnce, je to niečo ako tlakové, ale tu som ich nepoužila, lebo stále to kypelo tak nemalo zmysel to zakrývať, a tiež mi veľmi skracujú čas varenia, tak to nabudúce hneď s tým olejom vyskúšam i ja na mojich (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (18.1.2010, 17:12)
Vyskúšané, akurát som dovarila, funguje to, krásne hrniec odfukoval, nič nekypelo. Ešte som zvedavá po otvorení, či sa uvarila. (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 17:46)
faaakt,olej???? (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.1.2010, 18:00)
Fakt, vyskúšané, overené... :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.1.2010, 19:23)
Darinka,dam na Teba :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (18.1.2010, 17:15)
Akurát som dovarila, nič nekypelo, nič nevystrelilo (smich), musela som ju uvariť, lebo už ju mám dávno kúpenú a vždy som ju zabudla namočiť a teraz si môžem zopakovať recepty, ktoré som robila strašne dávno...papa. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 14:15)
za máličko (Y) - rado sa stalo (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (17.1.2010, 11:37)
akurat som to citala a nedocitala. ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (17.1.2010, 11:40)
- no - áno , už som to tam dopísala (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu