končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Špaldový chlebík s orechami[ recept č. 22045 zo dňa 7.1.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 200 g špaldovej múky, 150 g tmavej chlebovej múky, 150 g svetlej chlebovej múky 320 ml vody, 4 lyžice ovsených vločiek, 1 lyžica oleja, 1 zarovnaná lyžica soli, 1 lyžička cukru, necelá 1/3 z kocky kvasníc, hrsť vlašských orechov, rasca, semienka podľa chuti, my máme najradšej slnečnicové POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dáme do pekárne v poradí mokré, suché, program 3,10 min, 900 g bochník ja dávam strednú kôrku, chlebík je chrumkavý a voňavý po orechoch.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (14.1.2010, 20:52) | |
Ahoj Zuzka, tak dnes som piekla tvoj chlebik, pave som si na nom pochutila Je mnamkovy, 1.krat som pouzila spaldovu muku a musim povedat, ze ma velmi dobru chut Chlebik je vonavucky, chrumkavucky... Trosku som si ho upravila, okrem vody som pridala aj acidofilne mlieko ( 200ml vody+120 ml mlieka), pouzila som susene drozdie (2KL) a orechy som nedavala, lebo mangel nema rad... Len ma trosku trapi, ze mi nenakysol tak krasne ako tebe, neviem, kde sa stala chyba... Cesto sa mi zdalo na zac. dost suche, tazke, pekarnicka dostala poriadne zabrat ..Presvihla som cas, ked som mohla pridat trosku vody...ale zeby viac drozdia? Neskor pridam aj a urcite ho budem pekavat |
|
ODPOVEDAŤ |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (15.1.2010, 20:36) | ||
Gabi, to ma tesi, ze chutil a ak mozem poradit, cesto s acidofilnym mliekom je hustejsie, cize treba pridat trosku viac drozdia....potom ti nakysne tak ako ma a ja vodu velakrat prilievam aj pri druhom miesani, lebo sa mi stava, ze nahadzem suroviny do pekarne a odidem z kuchyne bez toho, aby som skontrolovala hustotu cesta a este sa mi nestalo, zeby nenakysol tesim sa na |
||
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (8.1.2010, 13:44) |
Prosím, tie orechy sú sekané, mleté alebo štvrtky? Tiež ho chcem vyskúšať. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (8.1.2010, 14:12) | ||
Helenka, ako sa nam podarilo vylupat iba nie mlete, tie by sa tam asi stratili daj vediet, ako chutil |
||
ODPOVEDAŤ |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (7.1.2010, 22:44) |
jéj, vyzerá super, škoda, že tu nebol skôr, akurát som svoj dopiekla, tak nabudúce vyskúšam... len ešte prosím ťa, aká je to tmavá chlebová múka? svetlá, predpokladám, že je hladká t650, alebo sa mýlim? |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (8.1.2010, 12:56) | ||
Janka, ja ju kupujem priamo pod nazvom tmava alebo zitna chlebova muka tak snad som pomohla.. a som zvedava na reakcie, je ozaj vynikajuci a tie orechy, no mnamka |
||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (7.1.2010, 22:38) | |
ODPOVEDAŤ |