. .. .. .. .. .. .
. .

Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky - RECEPT 21311

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky


[ recept č. 21311 zo dňa  ]


Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 45 dkg práškového cukru, 8 dkg hladkej múky špeciál, 1 lyžička salajky

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento receptík som najskôr objavila na internete, tam sa volal Duša a neskôr, keď som kúpila Salajku, tak na jej obale sa volal Nocľažníky. Rozdiel medzi nimi bol len vo výbere múky, v jednom bola hladká a v druhom polohrubá. Vybrala som si tú hladkú múku.

Vymiešame žĺtky s 25 dkg práš. cukru a salajkou- Jelenia soľ, necháme aspoň 12 hodín stáť. Teda najlepšie cez noc. Ja som zarobila večer a piekla až na druhý deň na večer. Potom pridáme zvyšný cukor a múku, naberie to konzistenciu cesta na vaľkanie. Vyvaľkáme medzi dvoma fóliami na 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary - najlepšie čo najmenej členité, teda napr. srdiečka. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do bleda, na papieri na pečenie. Ja som piekla na 180 C. Pečie sa to dosť rýchlo, koláčiky napuchnú a vo vnútri ostanú duté. A pre tých čo nemajú skúsenosť so salajkou - je to silná aróma pri zarábaní a aj pri pečení, ale po upečení už nič necítiť.

Moja skúsenosť - vykrajovať radšej menšie tvary - najviac sa mi osvedčila tá malá kvetinka. Prvé som mala dosť vysoké, potom som vaľkala cesto radšej na menšiu hrúbku.
Neviem prečo, ale zopár sa mi "roztieklo" - teda vlastne nemali tak pekný tvar ako by mali mať - možno sa nemá hneď otvárať rúra - neviem, praxou sa naučím. Ale nevadí, aspoň mali rodinní príslušníci čo "koštovať".
<< Karamelové košíčky | Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky | Makové kvietky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (15.12.2009, 20:24)
(banky) (andel) (stromecek) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.12.2009, 9:44)
(vanoce) (vanoce) (vanoce)
ODPOVEDAŤ
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.12.2009, 11:16)
Ivet, pamatam, ako to robievala uz moja prastarka. Len oni to volali amoniove keksiky :-) ako (X) som ich milovala (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 12:49)
aj moja mamka voľakedy také podobné robievala (F)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.12.2009, 10:30)
cosi take tu je http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9303
my to robime uz dlho,je to vdacne pecivo,je toho vela.Ale je to hrozne sladke na moj vkus (H) (H) (H)
Ja mam skusenost,ze ked je onieco hrubsie cesto,tak ked to pri peceni podskoci ta horna cast sa akokeby zosunie ked su velke tvary a zosmykne sa.
Alebo .............podla nasich bytoviek,ked je kryva podlaha,kryvy je aj sporak a vtedy sa to vie vysunut ;-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 12:52)
je to vlastne na ten istý spôsob, nevšimla som si, že tu už taký nejaký receptík je ;-), inak ďakujem za rady, budem sa ich pridŕžať, sú ozaj sladšie, ale zasa duté, takže sa to akoby vyrovná
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu