. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené medové rezy :o) - RECEPT 1981

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 20128 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Plnené medové rezy :o)


[ recept č. 1981 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g medových plátov (polotovar)
Plnka: 8 dl mlieka, 2 žĺtky, 100 g masla, 130 g kryštálového cukru, 2 vanilínové cukry, 80 g Palmarínu, 80 g Zlatého klasu, 1 uvarená káva s cukrom a smotanou - proste takú akú si robievate, okrúhle piškoty, môžu byť aj pomleté oriešky ak nemáme tak Granko a čokoládová poleva


POSTUP PRÍPRAVY

Takže najskôr si spravíme plnku: mlieko, žĺtky, cukor, vanilínový cukor a Zlatý klas spolu uvaríme, dávame pozor aby neprihorel, lebo potom by sme museli, rozmýšľať ako túto obrovskú chybu napraviť :o), keď máme uvarený krém dáme ho vychladnúť, občas ho skontrolujeme, pomiešame a dávame pozor, aby nám z neho nik nebral, potom by chýbalo.
Keď nám krém vychladol primiešame doň maslo, Palmarín a spolu vyšľaháme ručným mixérom, aby bol hladučký.
Tento krém je fakt výborný, využívam ho všade, kde ide krém, všetci moji blízky mi ho chvália.
Tak krém je hotový, teraz ideme plniť pláty!
Medový plát natrieme pripraveným krémom a nebojte sa nešetrité ním, je ho dosť, na krém dáme piškóty namočené v káve, keď sme piškótami pokryli plát posypeme piškotky orieškami alebo Grankom a potrieme ešte plnkou, na ňu zas uložíme medový plát a postup opakujeme ako pri prvom...
Na posledný plát dáme zvyšok plnky, ktorú posypeme orieškami a pofŕkame čokoládovou polevou, alebo ak sme nedávali oriešky, tak plnku posypeme Grankom a necháme v chladničke stuhnúť a potom ham-ham

Tento recept je z časopisu, tak s te sa s ním možno stretli, ale je fakt výborný ak zbožňujete med a všetko s ním súvisiace.
Vrelo odporučujem, urobte ho pre návštevu a tá si bude oblizovať všetky prsty
<< Kyškový koláč | Plnené medové rezy :o) | Jablková buchta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (9.11.2007, 16:14)
Ahojky, použila som jedno balenie, tuším tam sú 4 pláty. *-)
Ja som vždy koláč ukončila tak, že som posledný plát natrela zvyškom krému, toho bolo už málinko a posypala všeličím ;-).
*-)Avšak ak chceš ukončiť plátom, tak musíš ešte niečo naň dať, lebo tie pláty sú same o sebe suché a tvrdšie, tak aby "navlhli" od niečoho, napríklad *-) tam dať polevu - čokoládovú??? neviem...
Drším palce nech sa podarí, vlastne tam nie je nič čo by sa dalo skaziť, jedine, že by si pripálila krém ;-) ;-) ale to určite u teba nehrozí :-$
Každopádne ti bude určite chutiť!!!
ODPOVEDAŤ
Beata Siheľská (tamy) ID 387, mimibazar.sk/tamy (9.11.2007, 15:26)
AHOJ MATKA... chcem sa opytat na ten kolacik.. je urcite suprovy.. kolko si pouzila med. platov? a nemam ten kolacik ukoncit tak, ze dam na vrch plat? ako pri kremesi... dakujem bea
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu