. .. .. .. .. .. .
. .

Tarte Tatin alebo koláč sestier Tatinových - RECEPT 18663

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 61659 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Tarte Tatin alebo koláč sestier Tatinových


[ recept č. 18663 zo dňa  ]


Tarte Tatin alebo koláč sestier Tatinových


POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks lístkového cesta, cca 250-300g cukor kryštál, 120-150g masla, 6-10 ks jabĺčok alebo hrušiek alebo kombinácia oboch. Ja som koláč robila do 2 misiek zo skla (jenského) s priemerom 20cm

POSTUP PRÍPRAVY

Klasický francúzsky koláč, určite ho poznáte alebo ste o ňom počuli...je skvelý na odohnatie jesennej depresie. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto a vykrojíme kruh väčší ako je forma, panvica alebo pekáč v ktorej budeme koláč piecť. Jabĺčka (5-6ks) ošúpeme a nakrájame na polky alebo štvrte ale určite nie menšie kúsky...
..rozpustíme maslo a pridáme cukor...
...cukor necháme rozpustiť...
...a riadne do zlatožlta skaramelizovať...
...jabĺčka sa snažíme poukladať oblou stranou na spodok na horúci karamel riadne na husto a necháme ich ešte chvíľu v tom karameli zmäknúť(povariť) bez miešania...
...lístkové cesto dáme na jabĺčka v pekáči (neprekladáme to do inej nádoby), cesto z vrchu popicháme a vložíme do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 15-20min...
...už upečený koláč...
...prikryjeme z vrchu tanierom a opatrne obrátime, dajte pozor na horúci karamel môže vytiecť, ak sú jabĺčka prilepené na pekáči nevadí , jednoducho ich vidličkou preložte na koláč a polejte karamelom čo ostal v pekáči...pri tomto koláči nejde o krásu ale o chuť :-)))
...podávame ho teplý alebo vlažný zo zmrzlinou alebo šľahačkou...
...alebo len tak.....DOBRÚ CHUŤ :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cesnaková nátierka s tofu | Tarte Tatin alebo koláč sestier Tatinových | Plnené sójové mäso >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ida P. (idu33) ID 122737 (3.11.2011, 17:07)
Úžasný koláčik,je veľmi jednoduchý a každému moc chutnal (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (3.11.2011, 22:12)
Ida však je úúúúžasný :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jarka j. (Tami04) ID 13090, mimibazar.sk/tami04 (28.10.2011, 20:18)
Švagor robieva dosť často, lebo je to moja obľúbená sladkosť (zajic) ja som si na to ešte netrúfla ,-) ale je fantastická (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.10.2011, 16:25)
(hello)Ahoj Andrejka.Už som robila receptík 2x a 2x sa mi ten karamel nepodaril 8o|Neviem,kde som urobila chybu.Maslo som rozpustila,pridala cukor...ten tmavol,zhnedol,zgrckavel sa a keď sa začal rozpúšťať,začalo sa mi maslo oddelovať od karamelu a smrdelo už prihorením.(a to som sa snažila ho robiť pomaly)Cukor bol skaramelizovaný,pekne rozpustený,ale maslo plávalo nad ním :´(Poraď mi prosím,ako mám správne postupovať.Nieje tam toho masla veľa?Ďakujem za radu (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (28.10.2011, 20:00)
Ahoj Sylvia, to ma mrzí ten karamel :-| netuším kde je chyba *-) masla by nemalo byť veľa no kľudne skus dať menej . Tuším si musím tento koláčik zopakovať a popísať ho podrobnejšie, totiž dávno som ho nerobila tak si ani neviem spomenúť ako sa ten protivný karamel správal :-$
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.11.2011, 23:00)
*-)nabudúce dám len trošíčku masla a asi by som to zaliala vodou,či? *-)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (2.11.2011, 21:19)
http://polnekvety.blogspot.com/2011/11/kolac-sestier-tatinovych.html Sylvia skús podľa tohto receptu mne sa to celkom dobre robilo, vodu by som určite nepridávala :^)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (5.11.2011, 0:31)
(L)ďakujem,vyskúšam (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (7.10.2009, 15:53)
jej baby, vy ste vsetky sikovne, ze sa nepytate na mnozstva.. *-) andrejka, kolko masla, cukru cca treba dat? staci cca :-$
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (7.10.2009, 16:42)
Zuzka, koláčik sa robí od oka :-o podľa veľkosti panvice ale dopíšem do postupu (L) (L) (L) a nehnevaj sa (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (9.10.2009, 8:41)
aaaale ved ja sa nehnevam.. len som si pripadala ako hotentot, ze len ja sa nevyznam a kazdemu to je pritom jasne ;-)
no ale velmi si mi pomohla.. ja som len priblizne potrebovala, bud ze tolko PL, pol pohara a taaaak.. napriklad som ani netipovala ze az tolko cukru treba.... takze diky diky (F)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (7.10.2009, 15:23)
tento koláč je skvelý, bude super spraviť si ho doma, už sa na to teším (L) (Y) ^o)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (7.10.2009, 16:43)
dobrú chuť (L)
ODPOVEDAŤ
Miiriam S. (máriaterezia) ID 32700, mimibazar.sk/mariaterezia (7.10.2009, 11:16)
Vyzerá to lákavo určite upečiem :-) karamel milujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (7.10.2009, 14:12)
daj vedieť či chutil ak upečieš (L)
ODPOVEDAŤ
Miiriam S. (máriaterezia) ID 32700, mimibazar.sk/mariaterezia (7.10.2009, 19:09)
Chystám sa hneď zajtra vyberiem Listkové cesto z mrazničky a hor sa do toho (L)
ODPOVEDAŤ
Miiriam S. (máriaterezia) ID 32700, mimibazar.sk/mariaterezia (11.10.2009, 14:44)
Nakoniec som ho upiekla je dobrý len nejak som to prešvihla s karamelom - trochu zhorkol skúsim ešte raz |:o) |:o) |:o) |:o) už som ho aj odfotila len to nahodiť. (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miiriam S. (máriaterezia) ID 32700, mimibazar.sk/mariaterezia (11.10.2009, 15:58)
tak som teda ten môj výtvor už nahodila na net ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
margareta i. (pegy) ID 5316 (7.10.2009, 10:41)
Tento kolacik som nasla pred rokmi v Burde. Posuvam vam jeho verziu, podla ktorej sa do skaramelizovaneho cukru pridali este hrozienka, oriesky, rum a namiesto jablk HRUSKY. Pisem to preto, lebo jablkovych receptov je na nete habadej, ale toto je idealny recept ako pri peceni pouzit hruskove kompoty. (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (7.10.2009, 14:11)
pri tomto koláči sa fantázii medze nekladú :-)ja ho tiež robím z hruškami alebo kombinujem (L)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (7.10.2009, 9:59)
tento koláč vyzerá velmi zaujímavo... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (7.10.2009, 14:10)
je úžasný vyskúšaj (L)
ODPOVEDAŤ
Mariana P. (mamina3) ID 33839 (7.10.2009, 9:10)
tak toto poznám a dlho som ho nerobila...robievam ho ale na plaechu v rure....aby nebolo málo ;-)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (7.10.2009, 14:09)
a ako ho potom obraciate? :-o lebo ja som ho robila v dvoch miskách z jenského skla aby nechýbalo ;-)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (6.10.2009, 21:47)
Musím povedať, že tento koláčik je fantastická fantázia (Y) (Y) (Y) (Y) Trošku ste mi pripomenuli moje krásne dávne časy vo Francúzsku :'( :'( :'( :'( Koláčik nádherne rozvoniaval skoro z každej pekárničky a nevedela som sa ho nikdy dojesť (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) A majú takú aj zmrzku a tá je... 8o| 8o| 8o| 8o| mňaaam, vanilková so skaramelizovanými jablkami (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (6.10.2009, 21:51)
Spomienky sú určite krásne viem si predstaviť :-)ale určite sa bude lepšie spomínať pri koláčiku ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (6.10.2009, 22:08)
To určite ;-) ;-) ;-) ;-) A raz si ho určite spravím, veď začína jablková sezóna ;-) ;-) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (6.10.2009, 21:37)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (6.10.2009, 21:51)
(L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (6.10.2009, 20:44)
jej to vyzera supeeeer, nie je to velmi sladke? (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (6.10.2009, 21:34)
jabĺčka koláčiku dodajú kyslosť je fakt výborný (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu