. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohové buchty so žltými slivkami - RECEPT 16664

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Tvarohové buchty so žltými slivkami


[ recept č. 16664 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Tvarohové buchty so žltými slivkami


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 40 g droždia, 130 g kryštálového cukru, 200 ml mlieka, 500 g hladkej múky, štipka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia, 100 g Hery, tuk na vymazanie pekáčika. Náplň: 250 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 300 g malých žltých sliviek. Na potretie: roztopené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Z rozdrobeného droždia, časti cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Do väčšej misy dáme preosiatu hladkú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vanilkový cukor, vajcia, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások.
Nakoniec pridáme roztopenú Heru a dôkladne vypracujeme na hladké cesto. Necháme ho cca 40 minút kysnúť na teplom mieste. Slivky odkôstkujeme. Pekáčik vymastíme tukom. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát silný cca 5 mm a rozkrájame na rovnaké štvorce. Každý kúsok cesta naplníme tvarohovou plnkou, na ktorú položíme jednu žltú slivku. Dobre zabalíme a naskladáme do vymasteného pekáčika spojom dole. Necháme ešte asi 15 minút kysnúť a potom ich potrieme roztopeným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 C. Po upečení ich znovu potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť v pekáčiku. Pred podávaním pocukrujeme.

Zdroj: Rytmus života
<< Bleskový makovec | Tvarohové buchty so žltými slivkami | Pečené prasiatko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
jarmila Š. (simco) ID 31747 (4.8.2009, 19:34)
buchty som robila dnes, zostalo už ibá pár, sú teda fáááááááááááááááántastické, nemala som také slivky, tak som použila veľké modré, do každej buchty polovičku, v spojení s tvarohom je to famózna chuť, iné ani robiť nebudeme, aj cesto je teda ohromné., Odporúčam, vyskúšať. Také dobré sa mi teda ešte nikdy nepodarili. Vďaka za receptík. (radost) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.8.2009, 20:35)
tak to som teda naozaj rada, že chutili (L)
ODPOVEDAŤ
MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (3.8.2009, 10:11)
(Y) (Y) (Y) (Y)vyzerajú super, si ma navnadila asi pôjdem spraviť ;-) inak mi tie slivky tu u nás voláme pŕlenice :-$ (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.8.2009, 14:17)
ten názov nepoznám, bývam blízko Moravy a tam ich tiež nazývajú špendlíky, dúfam, že buchtičky budú chutiť (hello)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (2.8.2009, 21:35)
moze byt vybornyyyyyy. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.8.2009, 8:59)
veru boli (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu