Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Omeleta s cuketou (baklažánom, patizónom)
[ recept č. 15949 zo dňa 6.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cuketa, šunka, tvrdý syr, cibuľa, olej, vajíčka, mlieko
POSTUP PRÍPRAVY
Tip na rýchly obed, či večeru.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Cibuľu zvisle prekrojíme a nakrájame na tenšie plátky, šunku na širšie pásiky a syr nastrúhame nahrubo. |
|
ďalej potrebujeme menšiu cuketu /alebo patizón, baklažán/ |
|
Cuketu očistíme, nakrájame na plátky široké asi 3-4 mm (pri mladej cukete nechajte aj vnútrajšok s jadierkami), (ak použijete baklažán, kolieska nasoľte, nechajte postáť aspoň 15 min a prepláchnite vodou), |
|
z oboch strán jemne osolíme, |
|
orestujeme z oboch strán dozlatista na menšom množstve oleja (asi 2–3 lyžice), pridáme cibuľu, cuketu môžete trošku poposúvať, aby sa aj cibuľa trošku opražila, |
|
posypeme šunkou, |
|
syrom, |
|
a zalejeme vajíčkami rozhabarkovanými s mliekom - na jedno vajíčko dávam jednu lyžicu mlieka |
|
na jednu omeletu dávam 3 vajíčka a 3 lyžice mlieka |
|
a metličkou prešľahám. |
|
Keď sa začínajú vajíčka odspodu zrážať, lopatkou stačí trošku urobiť priestor, aby sa vajíčková zmes dostala aj na spodok, |
|
keď už navrchu nemám riedke vajíčka, lopatkou predelím na polovicu a otočím. |
|
Stačí už len malá chvíľka a omeletku môžeme preložiť na tanier. Ak sa pri otáčaní aj rozpadne, vôbec to nevadí, syr to pekne scelí. |
|
Hotovú omeletu si môžete posypať napr. aj sušenou bazalkou. Ako príloha zemiaky, alebo pečivo, čerstvá zelenina, dresing, alebo čalamáda. *Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.7.2009, 12:05) |
tento recept som dnes objavila a hned ho aj degustujem.Uzastny napad.Sunku som vymenila za smakoun,cibulu za por.Obed bol hotový za 15 minut aj s pripravou.Ako som to len mohla prehliadnut???? |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.7.2009, 22:10) |
Ľubka, hlavne, že si si pochutila , ešte mi povedz, ako chutí šmakoun, nie je to bez chuti? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Milica K. (margoa) ID 23592 (6.7.2009, 20:33) |
veru tak )) kto iny pridavam do poradovnika |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2009, 21:20) |
Ďakujeeeem Mili , dúfam, že si pochutíš |
ODPOVEDAŤ |
| | | Milica K. (margoa) ID 23592 (8.7.2009, 17:02) |
Omeletka bola fajna..salat som si nestihla spravit..ale muzovi dorobim..len sa mi nejak gustiozne nedala otocit..hmmm |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.7.2009, 22:18) |
Ahoj Mili, omeleta sa mi tiež nedá gustiózne otočiť, aj keď si ju predelím na dve časti, tak každá má snahu rozpadnúť sa, ale keď sa opeká z druhej strany, lopatkou ju nejak dám k sebe dokopy a syr to späť spojí. Potom ju už len zošuchnem na tanier. Ale som veľmi rada, že Ti chutila a ďakujem za milý komentárik |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Milica K. (margoa) ID 23592 (11.7.2009, 19:23) |
tak tak som to robila aj ja ze som to potom udlabkala..som potesena, ze to takto funguje aj pri profesionalkach |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.7.2009, 10:00) |
Mili, ďakujem pekne za pochvalu, ale ja mám do profesionálky ďaleko S touto omeletou mi to dopadne vždy rovnako, dám tam veľa zeleniny a potom to takto dopadne, ale vynašla si sa a hlavne, že je bruško sýte , no nie? |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.7.2009, 19:44) |
Adka tvoja omeletka nema chybu, hned by som si dala ako druhy chod a krasne naranzovane, tvoj rukopis spoznavam okamzite |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2009, 20:00) |
Ďakujem Evka za pochvalu , nám zvlášť chutia v lete s rôznou zeleninou a ešte k tomu kopec čerstvej zeleninky Veľmi rada skúsim aj Tvoju variantu omeletky |
ODPOVEDAŤ |