. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohové slimáčiky s lekvárom - RECEPT 15535

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Tvarohové slimáčiky s lekvárom


[ recept č. 15535 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Tvarohové slimáčiky s lekvárom


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento skvelý receptík som objavila na http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=167&t=358&sid=26ae3a03dcf900feb1cadf6b17151a0b. Slimáčiky sú ozaj chutné, tak sa snáď dotyčná pani nenahnevá, že sa s vami oň podelím. Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g masla alebo Hery, 300 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva (alebo kypriaceho prášku do perníka - ja som dala ten), 1/2 vanilkového cukru, slivkový lekvár. Poleva: 1/4 litrový hrnček práškového cukru, 1 lyžička škorice, cca 1-2 dcl umu.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo (Heru) zmiešame s múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (alebo kypriaci prášok do perníku, ako som urobila ja). Pridáme vanilkový cukor. Pani v pôvodnom recepte písala, že ak sa cesto lepí, tak sa nemá pridávať múka, lebo by slimáčiky neboli chutné. Ja som pridávať nemusela, s cestom sa mi pracovalo veľmi dobre. Vypracované cesto dáme do mikroténového sáčika a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny, ale môže tam odpočívať aj celú noc. Cesto rozdelíme na dve časti, z každej vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý rovnomerne natrieme slivkovým lekvárom. Mne sa lekvár zle natieral, tak som ho dala do kastrólika, pridala za dve lyžice vody a troška rumu a postavila na oheň. A miešala a miešala.
S takýmto lekvárikom už natieranie išlo super. Stočíme do dlhej rolády a ostrým nožom krájame kolieska silné cca 1 cm. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie troška ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme do svetloružova - ja som piekla na 180 °C.
Medzitým si pripravíme polevu, ktorou po upečení slimáčiky potierame.
Do hrnčeka dáme práškový cukor, rum, škoricu a dobre vymiešame. Poleva nemá byť ani príliš riedka, aby nestekala a ani príliš hustá, lebo by prekryla vzor na slimáčikoch. Akonáhle slimáčikov vytiahneme z rúry, ihneď touto polevou potierame, aby poleva rýchlo zatuhla. Musím povedať, že ja som ich zopár natrela a zopár nie a boli dobré aj tak. Tvorkyňa receptu písala, že najlepšie sú čerstvé, ale že chutia aj vychladené. No u nás sa zjedli hneď, takže to druhé nemám vyskúšané.
<< Ockovi | Tvarohové slimáčiky s lekvárom | Rezy s broskyňovou a kokosovou plnkou, Kokosové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 23:39)
Ivetka, koláčiky vyzerajú skvele (Y) (Y) (Y) Vďaka za receptík, vyskúšame niekedy (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.6.2009, 20:54)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.6.2009, 21:10)
ojojoj, tieto musia byt vyyyborne, tvarohove cesto je dobrotkaaaa (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.6.2009, 18:05)
nám veru chutili (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu