končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MLETÉ MÄSO |
Mária M. (majkatorka) ID 10016 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Gule v paradajkovej omáčke[ recept č. 1413 zo dňa 12.5.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY ½ kg chudého bravčového mäsa /zo stehna/, 1 sáčok ryže /125g/, 2 vajcia, soľ, mleté biele korenie, mletá rasca, cukor, 3 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 2 paradajkové pretlaky /280g/ POSTUP PRÍPRAVY Ryžu povaríme 10 min., nie úplne do mäkka, necháme vychladnúť. Primiešame pomleté mäso, vajcia, ochutíme soľou a korením. Masu dobre premiešame, radšej dlhšie, musí sa lepiť. Uvaríme paradajkovú omáčku: na oleji opražíme múku, zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pretlak, lyžičku rasce, osolíme a osladíme podľa chuti - u nás robíme skôr slanú omáčku. Do vriacej omáčky zavaríme mäsové gule, robím ich zmrzlinovou naberačkou, treba poriadne utlačiť a vkladať do omáčky na rôzne miesta. Povaríme 25-30 minút, nesmie vrieť prudko. Podávame s varenými zamiakmi, napr. roztlačenými s maslom a vytvarovanými tiež do gule. Mňam-mňam! |
Ester J. (Esťa) ID 91623 (9.1.2010, 11:46) |
no tak toto dnes vyskúšam... |
ODPOVEDAŤ |
mima f. (joja22) ID 83508 (15.11.2009, 8:30) |
idem na to ale ja mam rada k tomu knedlu |
ODPOVEDAŤ |
mima f. (joja22) ID 83508 (22.3.2009, 13:19) |
dnes som to robila mnammmmmm |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (14.5.2007, 19:42) | |
mňam, mňam, mňam...takto robíme plnenú papriku , ale my máme radi skôr nasladko ... pár guliek vyvarím samostatne a zvyšok "mletého mäska" natlačím do odstopkovaných paprík a papáme s chlebíkom alebo domácou knedľou | |
ODPOVEDAŤ |