Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Danka G. (schollka) ID 119177 (10.6.2012, 9:45) |
Mäsko ja výborné aj z mrazeného. Pri živom ak nie ste skúsený sa môžete nepríjemne prekvapiť keď ho uvaríte a zistíte že pancier je skoro dutý bez mäsa. To je u tak dvojtýždňového živého homára. Po chytení neprijíma potravu a teda spotrebuváva svoje mäso keďže nemá tuk (zásoba energie). Mrazený je predvarený a zmrazený ešte na lodi z ktorej ho chytili. Čo sa týka prípravy tak odporúčam pancier a hlavu nevyhadzovať. V hlave sa nachádzajú taktiež chutné časti. Málo kto o tom vie. Po vybratí mäsa, "vyčistení" panciera si ho môžete uložiť do skla od horčice a zaliať olivovým olejom. Takto olej vďaka difúzie chytí chuť homára a je vynikajúci na ďalšie použitie. Alebo sa z panciera dá uvariť super vývar. Mäsko odporúčam máčať do rozpusteného cesnakového masla. Výborná chuť... |
ODPOVEDAŤ |
ALENA L. (lilusik) ID 200460 (2.12.2011, 19:08) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (10.11.2010, 11:18) |
len ma tak napadlo sa spytat ci ste niektora uz skusali pripravovat doma vlastneho korovca (homara, kraba a pod.) rada by som nejake fotos videla |
ODPOVEDAŤ |
| Petra P. (sassannka) ID 40566, mimibazar.sk/sassannka (14.2.2010, 10:45) |
Téééda Mäsko by som určite ochutnala, ale asi by som určite dala prednosť tomu mrazenému... Ja som taká cintľavka, ani kapra nemôžeme mať na Vianoce doma živého, keď tak len v tom prípade, že by sme mu darovali slobodu Ani môj chlap by také nezabil My sme strašne mäkký v tomto... |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (15.2.2010, 15:50) |
nie vsetci sme stvoteni pre vsetko, sak by bola nuda na maticke Zemi |
ODPOVEDAŤ |
| martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (11.1.2010, 12:55) |
Super Dakujem za navod. Homar je sen mojho muza tak si to ulozim a snad niekedy... Inac co sa tyka varenia ziveho-videla som vo Francuzsku na ich kanali o receptoch pripravu kreviet a rakov-zaziva hadzane na panvicu s horucim olejom...tak toto je asi lepsie,ved nejak sa pripravit musia,ked ich chceme papat |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 13:18) |
som velmi rada ze ti moj postup pomoze, potom sa nam pochval vysledkom |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 21:35) |
ako rozmyslam,tak rozmyslam,neviem preco mi toho cudka bolo kedysi tak luto... ved ja sa tych potvor bojim baby maju pravdu,nie je to taz take strasne s tou jeho pripravou, ospravedlnujem sa za svoju lutost |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:29) |
skusala si ho pripravovat? ci preco ta zmena nazoru? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2010, 12:38) |
juj,nie,neskusala..a ani nikdy nevyskusam nedokazem naporcovat ani kura asi dospievam,neviem,no |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 13:17) |
a mozno sa to casom "spravi" a naporcujes aj kura alebo uvaris homara abo "budes mat na to lidi" |
ODPOVEDAŤ |
kristína p. (ocipuc) ID 131713 (10.1.2010, 0:39) |
a prosím ťa, kolko stojí taký homár a nevieš náhodou či mrazený homár môže byť tiež rovnakej kvality ako čerstvý, díky ahoj |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:28) |
cenu ti mozem zistit, ale len cerstveho..mrazeneho si mozno najdes aj cez google a kvalita mrazeneho a cerstveho je neporovnatelna, ako vsetko aj cerstvy homar je chutnejsi a jemnejsi nez mrazeny |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (30.12.2009, 8:35) |
ja síce takéto príšerky nemusím ale postup je super možno keby som mala len čisté mäsko na tanieri a presvedčili ma že je to rybička |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.12.2009, 9:18) |
ale taka bezkostna, ze? |
ODPOVEDAŤ |
Dana P. (Saskia) ID 7247, mimibazar.sk/chrustica (29.12.2009, 21:18) |
Ahoj Zuzka, chcela by som sa opytat ci si ho varila v nejakej ochutenej vode (vyvare), alebo cistej? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.12.2009, 8:10) |
Dani, varili sme ho v jemne osolenej vode avsak mozes pridat aj trosku stavy z citronu alebo limetky napr. popripade si prichutit bobkovym listom...zalezi od toho co s nim chces robit dalej, ci len ciste masko do salatu alebo ho budes este dalej spracuvavat a dochucovat |
ODPOVEDAŤ |
| | Dana P. (Saskia) ID 7247, mimibazar.sk/chrustica (10.1.2010, 21:32) |
Dakujem Zuzka za odpoved, urcite to vyskusam . Ja ho zbastim aj sameho bez salatu |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:30) |
tomu verim a prajem dobru chut |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (27.12.2009, 20:37) |
super postup.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (28.12.2009, 9:21) |
dakujem a verim ze niekedy posluzi aj k realnej priprave |
ODPOVEDAŤ |
| katarína K. (Kačenkast.) ID 81362, mimibazar.sk/kacenkast (3.6.2009, 9:44) |
Je to lahôdka a netrápi ma, že sa dáva do vriacej vody živý. Veď videli ste niekedy porážanie teliatok, jahniatok a pod. na bitúnku? Toto je aspoň zdravé mäsko a keby sme ho na Slovensku jedli viac ako tradičnej bravčoviny, mali by sme menej civilizačných chorôb. Príkladom toho sú Francúzi. Katarína |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (20.5.2009, 19:34) |
mňam, to musí byť delikatesa a kde ste kúpili živého homára ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (upravené 21.5.2009, 8:03) |
tohto sme mali z rakuska |
ODPOVEDAŤ |
| alena a. (Lilly006) ID 31057 (19.5.2009, 22:26) |
Neda mi nereagovat, na niektore prispevky. To aj nad sliepkou,alebo svinou tiez hovorite:" ...chuderka...?" Ked si topanky obuvate, tiez lutujete,ze ste si kupili kozene?????? A ked davate vajicko do kolaca, tak preplacete 3 dni, lebo mate vycitky,ze ste spachali interupciu!!!!???? Ja mam rada tiez zvierata, zijem v krajine, kde ryby, krevety, chobotnice jeme aspon 4x za tyzden.. Tiez nemam rada,ked to co jem , ma este oci: tak jednoducho odrezem najprv hlavu. Vzdy si musim najst pre mna najlepsi sposob. Takze, ak vam vadi,ze sa ma dat zivy do vody, tak ho zabite, ako sliepku, alebo ho klopnite zozadu po hlave, ako kralika....je to len a len na Vas. Alebo este lepsie, kupte ho uz predvareneho niekte v hypermarkete a zmrazeneho. Neviem, kde som to uz citala, ale bolo to : ....ze keby mali bitunky steny zo skla, tak by sme vsetci boli vegetariani Tento recept a navod tu bol vlozeny s umyslom pomoct a poradit, ako sa ma postupovat pri priprave homara. Ak niekoho pohorsuje: NECITAJTE! Podla mna je to super, ze je to tu uverejnene |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 19:27) |
dakujem za pozitivny a realisticky pristup |
ODPOVEDAŤ |
| | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (20.5.2009, 14:06) |
dobre napísané. V dokumentárnom filme bolo, bolo to o rakoch a homár je podobné, nie? že on je v sekunde mŕtvy ako sa hodí do tej vody, že je to vlastne najhumánnejší spôsob zabitia, a o to ide - zvieratá zbytočne netrápiť a tak by to malo byť pri všetkých zvieratách. Brutál je podľa mňa, ked malinkého tuleňa zaživa zvlečú z kože alebo ubijú palicami, len aby nepoškodili kožušinu. A číňania zavierajú psov do malých klietiek a bijú ich palicami aby zjemnili mäso. atd - to je svinstvo a týranie zvierat. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:15) |
ano presne tak, je to pre ne najlepsi sposob ako ich zabit.... |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (19.5.2009, 21:37) |
no ja nemusím nič čo plava a žije vo vode ale sto ludi, sto chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.5.2009, 21:31) |
Dievčatá na tom to nie je nič zlé proste to je len príprava a pomoc ako si máme pripraviť homára ja ďakujem za tento postup Zuzanke proste sú ĺudia,ktorí jedia len rybacinu a im to nie je hnusneé no veď pozrime sa aj kuriatko sa ako pripravuje t.j.hydina alebo zajačik alebo kravička a podobne .... proste keď je niekto vegetarián tak sem nech ani nenakukne a má zároveň aj smolu no a my čo máme doma takpovediac mäsožravcov tak im aj tak budeme variť mäsko mäsko ako mäsko Katka presne koľko ľudí toľko chutí .... |
ODPOVEDAŤ |
| Eva K. (evekei) ID 31604 (19.5.2009, 21:43) |
Fufíček, je to tak, ako píšeš...Ja by som tiež nedokázala hodiť toho homára do vriacej vody, ale papať - to áno. A rovnako je to aj s ostatnými mäskami...Ako kurča, krava, zajac, ryba...atd...všetky živé tvory sa musia zabiť a koľkokrát je to teda podľa mňa totálne nechutným spôsobom, mala som možnosť na vlastné oči to vidieť vo veľkovýrobách, nevraviac v akých hrozných podmienkach sú chované... |
ODPOVEDAŤ |
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (19.5.2009, 20:51) |
Sikulky.Masko by som urcite ochutnala ale tiez by som sa nedokazala pozerat kym by nebol exnuty.Moj drahy mal pre mna dnes akoze prekvapenie a doniesol bazanta od polovnika. ked ho vitiahol este s perim a hlavou tak sa mi az slzy vynorili a to este ho mam akoze jest |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:06) |
bazanta som este nejedla,ale rada by som skusila |
ODPOVEDAŤ |
| | | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (21.5.2009, 20:28) |
Zuzanka ak bude super pripravený tak ti bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (20.5.2009, 21:16) |
Zuzka potom zreferujem ake bolo |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (19.5.2009, 20:46) |
chudatko maly tvor! to sa zivy hodi do vriacej vody? ved to je hnusneee! |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:00) |
je to najhumannejsi sbosob zabijania korovcov, uznavaju ho aj ochranari, kukni na googli |
ODPOVEDAŤ |
| | | Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (21.5.2009, 20:54) |
vazne? to som netusila. |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika V. (zaikoo) ID 31021, mimibazar.sk/zaikoo (19.5.2009, 20:42) |
Nechutné!!!!! CHUDÁČIK!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 13:59) |
nepride mi to nechutne |
ODPOVEDAŤ |
| Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (16.5.2009, 18:42) |
...toľko roboty a tak málo mäska človek by si zaslúžil viac, nie? Super postup |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.5.2009, 19:19) |
to uz pri takych luxusnych veciach tak chodi |
ODPOVEDAŤ |
| Eva L. (evka*) ID 15 (16.5.2009, 17:20) |
wooow perfiš postup V Grécku sme jedli kraba, je to super. Chutí to ako ryba a je to jemnučké. Toto bude asi niečo podobné |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.5.2009, 17:43) |
dakujem kraba som nejedla, tak netusim, ale homar pripominal maskom velke krevety |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |