končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Parížsky čokoládový zákusok[ recept č. 13535 zo dňa 27.4.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Krém: 30 dkg čokolády na varenie 3 dcl šľahačkovej smotany 24 dkg kryštálového cukru 3 dkg masla Biskvit: 10 vajec 10 lyžíc kryštálového cukru 10 lyžíc polohrubej múky prášok do pečiva kakao olej /cca. 4-5 lyžíc/ POSTUP PRÍPRAVY Krém: Uvedené suroviny varíme /nie úplne variť - len nechať všetko rozpustiť/ kým sa cukor nerozpustí, odložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme. Natrieme na vychladnutý biskvit a polejeme čokoládou. Krájame na trojuholníky. Biskvit: z bielkov vyšľaháme sneh žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu /môžeme pridať 2-3 lyžice teplej vody, pôjde to lepšie šľahať/, pridáme polohrubú múky zmiešanú s práškom do pečiva, olej, kakao a sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 °C, cca 10 - 15 minút - treba pozrieť. Hmmmm je veeeeľmi dobrý, treba vyskúšať a ochutnať.....dobrú chuť |
Martina C. (chudaska) ID 25539 (23.9.2009, 13:10) |
a ten korpus je z 10 vajec? |
ODPOVEDAŤ |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (28.4.2009, 21:58) |
ODPOVEDAŤ |
Linda L. (loreen) ID 35670, mimibazar.sk/loreen (28.4.2009, 6:54) |
Sylvia, tento zákusok vyzerá senzačne, chystám sa ho urobiť, len sa chcem uistiť, či všetky suroviny, ktoré idú do krému sa majú dať spolu rozpustiť , a teda aj maslo? |
ODPOVEDAŤ |
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144, mimibazar.sk/sylvi (28.4.2009, 8:19) | ||
Zdravím Linduš, áno všetko spolu ide do kastróla a na miernom ohni sa to rozpúšťa za stáleho miešania. Ja som ho robila na nedeľu, mali sme návštevu a mal taký úspech, že sa manželovi ledva ušlo vziať si v pondelok dva kúsky do práce. Veľa zdaru pri pečení | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (27.4.2009, 12:38) | |
Apropo, ešte jedno vylepšenie, na korpus zvyknem natrieť lekvár, poukadám pozdĺžne prerezané banány, dám parížsky krém a postrúham čokoládu. | |
ODPOVEDAŤ |
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144, mimibazar.sk/sylvi (27.4.2009, 13:08) | ||
Vďaka za tip Maťka určite to tak skúsim... dám vedieťči to malo úspech... | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (27.4.2009, 12:36) | |
Je to taktiež môj obľúbený koláč, len do toho krému je zbytočné dávať 25 dkg cukru. Ja horobím bez a je priam fantastický. | |
ODPOVEDAŤ |
Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (27.4.2009, 10:32) | |
dakujem Sylvi za receptík tento týžden vyskúšam vyzerá to jednoducho myslela som že je zložitejší | |
ODPOVEDAŤ |
Sylvia B. (Sylvi) ID 7144, mimibazar.sk/sylvi (27.4.2009, 10:37) | ||
Ja som ho mala včera pre návštevu a už nie je..... naša Emulka ho miluje potom daj vedieť či sa podaril a či chutil pekný deň prajem... | ||
ODPOVEDAŤ |