Darina H. (guginko) ID 65763 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)
GAŠTANOVÉ KOCKY s karamelovou šľahačkou
[ recept č. 11987 zo dňa 9.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva.
Plnka: 100g masla, 3-4 PL práškového cukru, 1 kocka (250g) gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 2,5 dl mlieka.
Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky (namiesto mlieka a práškovej šľahačky môžeme použiť aj 3 dl šľahačkovej smotany).
Uvedené množstvo je na malý plech (25x35cm).
POSTUP PRÍPRAVY
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a gaštanové pyré. Spojíme s pudingom a premiešame. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Potom zmiešame so šľahačkami, stužovačom a dotuha vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme zákusok, ozdobíme podľa vlastnej fantázie...ja som len posypala kakaom.
Recept je veľmi jednoduchý, rýchly, bez váženia surovín... :-) a kocky fantastické pre tých, ktorí milujú gaštany a karamel............. :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva... |
|
...cesto vylejeme na plech a upečieme. |
|
Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, vymiešame s maslom, cukrom a gaštanovým pyré... |
|
...a naplníme korpus. |
|
Povrch potrieme karamelovou šľahačkou, dáme stuhnúť... |
|
...a môžeme papať...mňaaam... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.2.2017, 15:50) |
Práve mám a toto musím skúsiť upiecť vyzerá super |
ODPOVEDAŤ |
Miroslav S. (cajco) ID 143225 (17.2.2017, 22:28) |
Mnaaammmmm.... tento je skvelyyyyy robila som ho uz 4x....vzdy ako tortu.....je fantasticka Pre mna ako milovnicku gastanov je Top! |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (3.10.2012, 8:05) |
|
ODPOVEDAŤ |
miladka p. (sklenep) ID 199499 (3.9.2012, 22:37) |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana I. (iada) ID 126542 (25.3.2012, 15:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Maria B. (mia1000) ID 94454 (8.10.2010, 14:44) |
vyzera to fantasticky, prave pijem bodol by mi kusok o 2 tyzdne potrebjem nieco upiect, toto by sa mi velmi hodilo ako potrebovala by som to ako torticku.. nebolo by to prilis vysoke? co myslite? |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (8.10.2010, 18:22) |
Myslím si, že do väčšej tortovej formy (25-26cm) bude v pohode, ale možno aj do menšej by sa dalo, korpus je len zo 4 vajec, to nie je veľa ani do malej formy (20-21cm), len neviem, ako by vyšla plnka... . Dajte potom foto, ako sa to podarilo... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Maria B. (mia1000) ID 94454 (17.10.2010, 20:23) |
no chcem to vyskúšať na budúci týždeň, potom dám vedieť že čo som vytvorila |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (17.10.2010, 20:45) |
Majka, už sa teším na foto |
ODPOVEDAŤ |
| | Alžbeta D. (darma72) ID 148846, mimibazar.sk/darma72 (17.10.2010, 16:34) |
ja som to upiekla ako tortu a bolo to dobré |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (17.10.2010, 20:45) |
Aj foto si prosííííme... |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (mamamama7) ID 168665 (8.10.2010, 14:27) |
uz som ho raz robila,ale uz davno. bol vybornyyyyy! chystam sa ho robit zajra ) |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (8.10.2010, 18:19) |
No nám tiež chutil veľmi... |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (1.11.2009, 18:03) |
VYzerá nebezpečne žravo, môj syn miluje gštanové pyré, určite ho touto dobrotou prekvapím!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (2.11.2009, 23:06) |
Anka, ja tiež milujem gaštany, aj gaštanové pyré, vlastne čokoľvek z gaštanov... . Určite vám bude chutiť, je výborný |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (1.11.2009, 17:51) |
kolacik bol uzasny az an to ze som mala klasika slahacku ktoru nie a nie vyslahat normalne takze sme si na kolacik slahacku lyzickovali ale inak super urcite si to zopakujem ale dam praskovu slahacku |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (2.11.2009, 23:01) |
Jani, hlavne že koláčik chutil, konzistencia nie je dôležitá... . |
ODPOVEDAŤ |
| Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (28.6.2009, 16:45) |
prave sa chladi, som zvedava |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (29.6.2009, 18:19) |
. Potom daj foto... |
ODPOVEDAŤ |
barbara k. (ziena) ID 92151 (16.4.2009, 14:34) |
tento zákusok som robila na Veľkú noc a podaril sa, bol suprový , ďakujem za receptík .... |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (16.4.2009, 20:51) |
Rado sa stalo..... . Teším sa, že chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (16.4.2009, 14:25) |
Zajtra tento kolacik u nas caka premiera, hadam to zvladnem a bude chutit....moje oblubene chute toto totiz su |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (16.4.2009, 20:49) |
Danka určite to zvládneš , je veľmi jednoduchý . Tak príjemné mlsanie... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (17.4.2009, 21:53) |
Tradicne som receptom z MMb zozala uspech!!! Dakujem, ze ste sa podelili o recept - je trochu narocnejsi na cas - dve varene "plnky" ale stoji to za to. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (17.4.2009, 23:38) |
. A k tomu úspechu gratulujem |
ODPOVEDAŤ |
Lenka C. (Lienka.Lenka.) ID 22644 (12.4.2009, 11:30) |
Darinka, receptík som skúšala , recept som mala z časopisu , je naozaj vynikajúúúci , spráskali sme ho jedna radosť naozaj sa oplatí vyskúšať ho |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (12.4.2009, 12:20) |
Nám tiež veľmi chutil , je fakt výborný a hlavne jednoduchý... |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (8.4.2009, 7:49) |
Achoj chystam ho urobit na nedelu a chcem sa opytat, či ma byt maslo do kremu alebo može byt napr Hera? Ešte som nejedla to pyre v kolači tak aby to bolo ako ma byt... diiiiik |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (8.4.2009, 21:03) |
No ja som použila normálne maslo, myslím si, že je potom krém chutnejší . Ale zas ide tam aj puding zo Zlatého klasu, tak sa tam možno stratí tá Hera , no neviem.... . Nechám to na teba... . Tak držím palčeky pri pečení a prajem krásnu |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (8.4.2009, 21:08) |
aj Vam a dam maslo nech bude ako treba,ja len keby nahodou mi ho niekto popakal |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (4.4.2009, 18:57) |
paaanečku! to vyzerá parádne! chcela by som to vyskúšať, lenže neviem, ako sa robí karamel potrebovala by som vediet co vsetko do toho a ako postupovat Dakujem za každú dobrú rodu |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (4.4.2009, 23:06) |
Kristínka, je to úplne jednoduché : do panvičky alebo hrnca vsypeš kryštálový cukor a za občasného miešania necháš na miernom ohni (pozor, aby sa nepripálil!) rozpustiť (vyzerá potom ako tmavý med), zaleješ mliekom a znova miešaš na miernom ohni do rozpustenia. Inak je to v postupe (v texte) uvedené. Prajem veľa úspechov |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (MataSalon) ID 90576 (4.4.2009, 18:19) |
dobry den, vyzera perfektne.Skusim upiect na velku noc dufam ze si kupaci pochutia |
ODPOVEDAŤ |
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (1.4.2009, 21:56) |
kde zozeniem gastanove pyre?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (1.4.2009, 22:20) |
Katka, no napr. v Tescu majú od dnes naň akciu ......... a konkrétne v mraziacom boxe |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia V. (Klaudia V.) ID 35967, mimibazar.sk/klaudiav (20.3.2009, 13:16) |
Výborný koláčik , prvý krát som ho skúšala so smotanou na šlahanie + stužovač, ale ani po 15 min som nedokázala vyšlahať karamelovú šlahačku, stále to tieklo. Keď som to robila z práškovej šlahačky, tak to išlo v pohode. Ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (21.3.2009, 23:17) |
Teší ma, že to nakoniec vyšlo a dúfam, že ste si pochutili..... |
ODPOVEDAŤ |
| Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (10.3.2009, 7:11) |
musí byť perfektný ale teraz mi povedz,ako to režeš,že to má také úžasne hladké hrany môj nikdy nemá |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (10.3.2009, 17:34) |
no môj tiež väčšinou nemá... výnimočne sa mi to vydarilo... . Ale plnka je dosť pevná, tak sa to dá pekne nakrájať, keď stuhne . Akurát tá šľahačka je problém... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |