končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov) Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb[ recept č. 8608 zo dňa 12.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na kvások: 75 ml teplej vody, 15 g čerstvého droždia /alebo 2 lyžičky sušených kvasníc/, 1 mokka lyžička cukru, štipka soli***Na cesto: 500 g hladkej múky ***T650***, 1 a 1/2 lyžičky soli, 300 ml teplej vody, 3 polievkové lyžice olivového oleja***Na náplň: 200 g mozzarelly, 200 g gorgonzoly, hrsť lístkov bazalky POSTUP PRÍPRAVY Dlho som odolávala tomuto receptu, dnes som ho ale vyskúšala a môžem povedať, že je to neuveriteľne voňavý a lahodný plnený chlebík. V tradičnej talianskej kuchyni sa ako náplň používajú napr.: kokteilové rajčinky, mozzarella a lístky rukoly, grilovaná zelenina, olivy, kapary.... Ale kľudne si upravte obsah podľa vlastných chutí. Príprava cesta vhodná aj v pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 49 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (upravené 21.8.2014, 18:52) |
Kde som urobila chybu?????........Ja cesto nemám až také vysoké, je pravda, že som to nedala až tak dlho kysnúť, pretože sa mi to zdalo zbytočné, cesto mi to vypracovala pekárnička , tam som to nechala podkysnúť Prosím poradíte mi kde som urobila chybu???? ĎAkujem |
ODPOVEDAŤ |
Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (5.5.2014, 20:52) | |
robila som cez víkend bola super - len cesto som mala dosť riedke pridala som ešte múku.. skvelý receptík |
|
ODPOVEDAŤ |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (23.3.2011, 14:15) |
výborné! časť múky som dala celozrnnú a pridala pod syry aj cesnak a bolo fakt veľmi chutné nabudúce vyskúšam plnku nejak pozmeniť a určite bude tiež chutiť, ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (Dudka) ID 610, mimibazar.sk/dudka (19.3.2011, 16:57) | |
Prave sme dojedli. Bolo to skvele | |
ODPOVEDAŤ |
Natália Š. (natalyienka) ID 57986, mimibazar.sk/natalyienka (15.7.2010, 17:42) |
myslite, ze by sa dal spravit aj ako celozrnny? |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana J. (Zuzu J.) ID 28053 (15.7.2010, 17:02) | |
Dnes som spravila zo suseneho drozdia (cerstve tu tazko dostat), no i tak je V Y N I K A J U C IIIIIIIIIIII, bastime a bastime. Nabuduce vyskusam aj ´cestovnu verziu´ dakujeeem za receptik je uzasny, ako vsetky Tvoje PS. Mozem sa Ta este spytat pri peceni cesta na torticky ci zakusky, preco po vybrati z truby mi vzdy dost klesne? |
|
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (1.7.2010, 19:58) |
dávam 1* robila som malé cestovné chlebíky http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=713056 sú výborné a voňavé |
ODPOVEDAŤ |
Kristína H. (Zibizabka) ID 10620 (28.6.2010, 15:45) |
Robila som tento úžasný chlebík, ale s paradajkami, s tvrdým syrom a bryndzou ( čo chladnička dala, lebo som ho robila o 9 večer) a dopadlo to nad moje očakávania veľmi dobre, bol chrumkavý a to vnútro, paráda ostal do druhého dňa tak som ho dala na chvílku do toustovača a bol mňam , dakujem za výborný receptík |
ODPOVEDAŤ |
Dada M. (odeure) ID 35266 (9.7.2009, 21:50) | |
Aďka v sobotu som skúšala, len sa tak zaprášilo za touto skvelou pochúťkou. Vydaril sa na jednotku. Na vrch som dala čerstvý rozmarín, ktorý pestujem a je to úplne perfektné, pretože ten rozmarín tam skvelo schrumkavie. Bože, prečo sú všetky dobré veci také kalorické???? .Ďakujem za skvelý receptík. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.7.2009, 21:58) | ||
Dani, tak som sa schuti zasmiala, no veru, nie je to spravodlivé . Ale na druhej strane sa veľmi teším, že sa chlebík vydaril, rado sa stalo A s rozmarínom to musela byť úžasná bašta | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (evulique) ID 30365 (3.7.2009, 12:04) |
Mnamisko, mnam, pridavam k oblubenym a coskoro bude rozvoniavat aj u nas. Juuuj, uz sa nan tesime!!! |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.7.2009, 21:44) | ||
Evka, budem držať palce, nech sa vydarí a nazdravie | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (16.6.2009, 18:52) | |
vyzerá úžasne, je v poradovníku = zoznam receptov, ktoré plánujem vyskúšať . Len neviem či nebudem musieť zmeniť šatník ... nejak sa mi zmenšuje oblečko | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.6.2009, 22:23) | ||
Alex, som na tom nejak podobne A budem len rada, keď mi dáš vedieť, či sa zadarilo Nazdravie | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (isaac) ID 30024, mimibazar.sk/isaac (15.6.2009, 21:41) | |
Vyskúšali sme dnes a je super . Jana | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.6.2009, 18:49) | ||
Ďakujem Janka Veľmi ma teší, že ste si pochutili | ||
ODPOVEDAŤ |
Renata P. (rena19) ID 34649 (27.1.2009, 14:40) |
Dievčence,to bola bašta .Robila som z kila múky,čiže 2 chleby. Jeden som naplnila syrmi,ako písala Aďka,len som ešte pridala cesnak a provens.korenie.Druhý som naplnila ako pizzu-šunka,kukurica,šampiony,syry,cesnak,pizzové korenie,čierne olivy... A ešte do samotného chlebového cesta som pri miesení pridala sušené pizzové bylinky-takže aj cesto bolo krásne voňavé. Celý dom voňal od cesnakového chlebíka.Úžasný recept,už putuje ďalej |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.1.2009, 8:45) | ||
Renka, ďakujem, si šikuľka Tak to Ti verím, že to bola bašta Už len samotné bylinky dokážu s jedlom narobiť divy, viem si živo predstaviť tú vôňu A ďakujem za tipy, určite to vyskúšam aj ja. | ||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (21.12.2008, 13:27) | |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=404761 TAKTO TO DOPADLO | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 14:41) | ||
Perfektne sa Ti vydaril, a kde ho máš pripečený? Veď je tutový | ||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (21.12.2008, 14:53) | |||
prepečeny,nie pripečeny možno keby trošku menej som ho piekla,tak by bol makkši,je chrumkavy-bol a musim sa priznat,že som nerobila z muky OO ale mala som doma muku na chlieb pšeničnu bielu-hotova zmes len pridat vodu, tak som si to ulahčila a mala som to subitto pronto ))perche io sono fannullone,čo sa da ulahcit tak som pronta grazie per la tua facaccia e aspetta altre cose, mohli by sme tomu dat teraz-myslim mojej verziii meno focaccia facilmente- fokača jednoducha | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 14:56) | ||||
Nabudúce budeš vedieť A ako poviete, šéfe | ||||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (21.12.2008, 14:59) | |||||
tak je tak druhy raz urobim podla receptu,lebo tie zmesky na chlieb,nič v zlom,ale nikdy nebol vysledok,aky som očakavala,ručna vlastna praca je origoš a nie šefeeee | |||||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 15:01) | ||||||
Jasné , a ja Ti pošlem aj s T-650, nech je to tutto bello | ||||||
ODPOVEDAŤ |
migu m. (migu) ID 36636 (20.12.2008, 20:00) |
Prave som tuto dobrotku, ktora mi pripomenula dovolenku v Kalabrii, dojedla. Chut je neskutocna... |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2008, 14:43) | ||
Teším sa, že chutilo a ďakujem krásne | ||
ODPOVEDAŤ |
iveta b. (ivetka121) ID 15041 (12.12.2008, 17:07) | |
Môžem povedať iba: Buono,buono buono,la ricetta perfetta!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 21:16) | ||
Grazie bellamente | ||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (11.12.2008, 22:05) | |
ACHOOJ CHCEM SA OPYTAT CO MAM UROBIT, KED NEMAM T650 MUKU TU MAJU LEN 00 A JA BY SOM CHCELA,ABY TO BOLO TUTTO BELLO A NE JAK KOLAČ NEVIEM ČO SPRAVIT PORADIŠ | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 15:02) | ||
No ahoj Mariannka, daj kľudne hladkú, akú máš . A z akej múky tam u "Vás" pečú chlieb? | ||
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (12.12.2008, 19:36) | |||
aji ja som v Slovinsku a peču z bielej pšeničnej tip 500 tak piše, ja kupuj tie zmesy na chlieb čo uz je vsetko dnu, ale tu maju muku tak balenu,že piše: muka na šišky, muka na pizzu, muka na pečivo-kolačiky, muka n akysnute cesto, muka na štrudle... ale mne sa zdaju tie muky všetky iste ked otvoriš a ja kupuj neutralnu-piše na každodenu potrebu alebo hladku a este hrubu,tak skusim z 00 muky diiiik | |||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 21:23) | ||||
No tak to máš teda väčší výber, tiež by som si nevedela vybrať Skús teda 00. Ale Ty si šikovná, určite vyberieš tú správnu, alebo si strihnite na nákupe s Som Ti poradila, však? | ||||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.12.2008, 22:17) | ||
Ahoj, tutto bello bude, keď si T650 dáš priniesť. Teraz to upeč s 00 ako ja práve teraz, už slintám, kedy vyberiem z rúry. A nižšie písala Aďka tušim, že aj s 00 nič nepokazíš. Akurát to, že ak máš menšie deti, pri ktorých nemáš voľnú minútu, ako ja, tak chlebik začni zarábať už na obed , lebo dopadneš ako ja ! Už sa na neho tešííím |
||
ODPOVEDAŤ |
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (10.12.2008, 21:32) | |
Martinka tak ako sa podaril? Ja som tiež robila s Nivou a nemal chybu. Aďka - 3 kúsky som dala do mrazničky a dnes som posledný rozmrazila a zjedla na raňajky. Mňaaam. Teraz musím vystihnúť nejaký upršaný alebo inak hnusný deň aby som mala čas urobiť ďalší |
|
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.12.2008, 21:19) | ||
Tani, ja som sa k nemu dostala o 7 večer . Už včera som sa tešila ako malé na neho a nemala som čas a dnes reku už nečakam do dalšieho dňa . takže už ho dávam zachvílu do rúry.... som zvedavá a hladnááááá ako vlk !!!!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.12.2008, 21:51) | |||
Martinka, a čo si nepočkala do zajtra? Neboj sa, nebude Ti po ňom zle, som si aj ja myslela, že bude, ale nebolo . Bazalka urobí svoje. Ani nevieš, ako Ti držím palce. A určite daj vedieť | |||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.12.2008, 22:18) | ||||
dokedy budem čakať? A furt ja mám čakať? Veď sa na neho chystám odo dňa, kedy si ho sem prilepila . Len mi hádam nebude do rána zle, keď som sa objedla kokosiek a ešte tvoj chlebík príde na rad |
||||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.12.2008, 14:59) | |||||
Maťka, netráp ma, tak ako? | |||||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (13.12.2008, 17:07) | ||||||
Ahoj Aďka. Ako? Ako? Spráskal sa jedna radosť. Fakt perfektný !!! Chutnala som ho ešte toho dňa o 23.30 , síce len kúštik, lebo ved.... hodina pokročilá bola , ale musela som ! Takže receptík odložený a tie ktoré ešte stále nad ním premýšľate, tak nepremýšľajte, ale konajte. Fakt stojí za to ! |
||||||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.12.2008, 22:34) | |||||||
Fakt? Teším sa, ani nevieš ako, ďakujem krásne. Si šikuľka | |||||||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.12.2008, 9:01) | ||
A nenasneží a nenasneží Táni, robíš mi chute Chystám na Tvoj banánový chlebík, tak sa určite ozvem | ||
ODPOVEDAŤ |
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (14.12.2008, 19:30) | |||
Aďka vyskúšaj a daj vedieť Ja sa zas chystám na Tvoju focacciu...zajtra nakúpim syry a idem na to... | |||
ODPOVEDAŤ |
Eva S. (Evita 76) ID 18507 (10.12.2008, 17:47) |
Ahoj Aďka , práve si pochutnávame . Ja som dala na polku okrem syra aj klobásku, slaninku a olivky - pre mužíčka . Ďakujem za recept . Eva |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 21:00) | ||
Veď, keď už, tak nech je to poriadna papanica pre Evka, veľmi ma teší, že ste si pochutili a rado sa stalo | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 11:11) | |
Ahoj Aďka. Prosím ťa, ak dám inú múku ako T650, myslíš, že sa mi chlebik nepodarí? Malého mám zase po 2 týždnoch chorého a nemám momentálne doma inú.... |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (10.12.2008, 11:23) | |
Nie som Aďka, ale ja som tiež na prvý krát nemala T650-ku a dala som hladkú dvojnulku. Rozdiel je len ten, že dvojnulka je koláčová múka a T 650 je chlebová múka. Takže ho s dvojnulkou budeš mať viac koláčový ale bude aj tak výborný. Inú ako hladkú múku by som asi neodporúčala .neviem ako by to bolo s polohrubou. Namiesto gorgonzoly som dala NIVU. Piekla som v o forme na pizu, bol krásny okrúhly.Piekla som naraz tri, jedemn do práce pre baby.Zohriali sme si v mikrovlnke, bol super. Robila som Aďke reklamu, hneď som dala 2 kolegyniam recepty | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 12:26) | |||
Anka, ďakujem, si zlatá. Keď bude viac času, tak ešte poskúšame čo-to | |||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 11:42) | |||
Ahaa, no vidiš, vedela som, že aj v hladkej múke je nejaký rozdiel, no nevedela som, že sa aj takto delí. Dakujem , zase som o čosi múdrejšia. No ak vydržím do poobedia, tak si ju dám priniesť, ak nie, tak urobím z takej múky, akú mám . No a ja som taký pekár, že ak je niekde napísaná hladká, tak dám bud hladkú alebo nerobim nič, to ja sa bojím, žeby som zase nejaký nepodarok vyrobila . Chlebik vyzerá fantasticky, verím Ti... z jednej dávky ti na pizzovú formu vyšiel jeden chlebík? Lebo ja pizzovú nemám, ale takú menšiu tortovú mám... skúsila by som aj do nej...A tiež som tú gorgonzolu /to aj 1x som čítala minule / nezohnala, tak dám NIVU a mozzarelu. |
|||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 12:15) | ||||
Jéj, ešte som stihla? Martinka, ako vraví Andulka, môžeš aj špeciál múku, nepokazíš nič, z chlebovej je síce trošinku ľahšie, také nadýchanejšie /to som zistila aj pri Bostonských slimáčikoch - keď som urobila z T-650 a potom zo špeciál/ - na chuti to určite neuberie. Nabudúce vyskúšaš aj z druhej a porovnáš. Pokojne ho daj na plech, ja som to dávala tiež na plech. Tiež nie je úplne okrúhly, ale veď to ani nemusí byť. Aj tak som to potom rukami sformovala do okrúhleho tvaru. V tortovej forme to budeš mať veľmi vysoké a hutné od syra, a keď si predstavíš všade 7 cm na jednom a na druhom bochníku, tak sa to dosť nazberá a budeš ho mať ako bochník. Hotový chlebík je vysoký tak akurát na papanie . A potrieť až hotový, naplnený na plechu, tak, ako je to v recepte. Snažím sa to napísať tak, aby to bolo jednoduchšie, aj keď na čítanie je to trošku dlhšie No a keď bude hotový, nešetri olivovým olejom, ja som to dokonca jemne poliala a tak rozotrela, pekne sa to vsiakne a je fajnučký, mäkký. Tak Ti držím palce, ono všetko aj tak závisí od droždia, vždy sa hrabem v obchode, prehodím aj krabicu, ale snažím sa nájsť také, ktoré má ešte min. 3 týždne záruku a tiež od toho, aby cesto nevykyslo príliš rýchlo. Tak zas istí to aj radiátor, ale nie na plné pecky A zabudla som ešte, gorgonzolu kúpiš v pohode aj v Lidli,keď nemáš, nevadí, nie je podmienkou, čím to plniť, len by to malo byť také šťavnaté, syrové, kľudne si to naplň, na čo budete mať chuť. Daj potom vedieť, ako to dopadlo | ||||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 12:24) | |||||
Jaaj, baby, tooľko infošiek... človek zisťuje, že ešte toho tooooooooolko nevie . Vďaka !!! Dnes by som ho chcela skúsiť, tak potom dám vedieť. A s tým vysvetľovaním a rozpisovaním... Adi, ja také komentáre rada |
|||||
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.12.2008, 12:28) | ||||||
Neboj nič, daj múku hladkú, akú máš a dáš to na plech a basta Držím palčeky, a Martinkovi prajem skoré uzdravenie | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.12.2008, 12:48) | |||||||
dakujeme.... tento rok mal malý bohatý na choroby.... , a vraj kojené deti sú odolnejšie... . Ach... No idem kvapkať, odsavať, uspať |
|||||||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (10.12.2008, 12:01) | |||
Ja mám okrúhle plechy na pizu s priemerom 30 cm. Takže som robila na jeden plech z jednej dávky a hotový chlebík bol vysoký asi 6 cm. V podstate môžeš chlebík piecť aj na plechu, cesto sa veľmi dobre formuje, akurát ho nebudeš mať ideálne guľatý, dokonca na malom plechu by bol hranatý .Naolejovať a hlavne osoliť až po druhom nakysnutí (keď je naplnený), inak by Ti nenakysol. | |||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 49 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |