končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Apple pie...[ recept č. 60675 zo dňa 11.11.2018 ] POTREBNÉ PRÍSADY ... americká klasika :). Cesto: 1 3/4 šálky hladkej múky, 1 ČL kryštálového cukru, 12 PL masla /stuhnutého/, 1/4 šálky + 2 PL studenej vody..... Náplň: 7-8 jabĺk, kúsok masla /asi tak 3 PL/? 3 PL hladkej múky, 1/4 šálky vody, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky trstinového cukru, 1 kopcovitá ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 1 ČL vanilkovej esencie..... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200 ml Múku a cukor dáme do mixéra a premiešame, pridáme polovicu masla a krátko premiešame, potom pridáme aj druhú polovicu /dôležité je, aby sme nemiesili rukami a maslo sa nezačalo rozpúšťať, potrebujeme v ňom zachovať kúsky/, zmiešame, kým nám nezostanú drobné omrvinky. Pomaly prilievame vodu /najskôr 1/4 šálky ak bude treba, tak aj zvyšné 2 PL/, kým sa cesto nezhrnie do klbka. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chlade. Medzitým si olúpeme jablká, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky. Na miernom ohni na panvici si rozpustíme maslo, zasypeme hladkou múkou a premiešame. Keď má zlatú farbu zalejeme vodou, pridáme oba cukre, koreniny a vanilkovú esenciu. Za stáleho miešania varíme 1 minútu. 1/4 odložíme bokom a zvyškom zalejeme nakrájané jablká a premiešame. Cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3 a väčšiu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske, vložíme do koláčovej formy /môžeme ju vymazať maslom/ a navrstvíme jablká. Zvyšok cesta natenko rozvaľkáme, nahusto poukladáme navrch koláča, potrieme odloženou plnkou a prikryjeme alobalom, ktorý si tiež vymastíme maslom, aby sa nám naň koláč neprilepil. Pečieme na 220 °C prvých 10 minút, potom teplotu znížime na 175 °C a pečieme ďalších 40 minút, potom alobal dáme dolu a koláčik dopečieme ešte 10 minút na 175 °C. Necháme vychladnúť a nakrájame. |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.11.2018, 15:18) | |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.11.2018, 13:44) | ||
ODPOVEDAŤ |