končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Lenka H. (dvojplamen) ID 301282 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Rýchly špaldový chlieb bez kysnutia[ recept č. 58609 zo dňa 8.6.2015 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g špaldovej múky\\r\\n8 polievkových lyžíc olivového oleja\\r\\n2 čajové lyžičky soli\\r\\n1 čajová lyžička sódy bikarbóny\\r\\n3.5 – 4 deci vody\\r\\nRôzne semiačka (tekvicové, slnečnicové, ľanové) POSTUP PRÍPRAVY Najprv dobre premiešame suché prísady (múku, soľ a sódu), až potom pridáme olej a vodu. \\r\\nNakoniec dosypeme semiačka a časť z nich môžeme použiť na dozdobenie.\\r\\nVšetko spolu zamiešame varechou, kým sa jednotlivé prísady dobre nespoja.\\r\\nNezľaknite sa, cesto bude lepkavé a mazľavé, ale tak to má byť. Snažte sa nezahusťovať ho ďalšou múkou, aby nebolo príliš tuhé.\\r\\nPripravte si plech a dajte naň papier na pečenie. Dobre si pomúčte ruky a z cesta rýchlo vytvarujte bochník, ktorý preneste na plech. (alebo si cesto rozdeľte na 6-8 častí a vyformujte malé žemličky).\\r\\nPečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 50 minút (pri žemliach uberte asi 10 minút z času pečenia). |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (8.6.2015, 22:32) |
ODPOVEDAŤ |