končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Parmský zapekaný baklažán[ recept č. 56719 zo dňa 3.5.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin olej arašidový na smaženie POSTUP PRÍPRAVY Podrobný recept na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/parmsky-zapekany-baklazan-melanzane.html Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka. Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať. Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly , alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom. Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom. Dáme zapekať na 180°C / 20 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.12.2014, 21:44) |
Dělala jsem a moc moc chutnalo Tedy použila jsem jenom lilky, ale někdy zkusím třeba i tu cuketu. Moc děkujeme za recept Jdu ještě prošmejdit vaše další recepty zatím přeji krásné |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (6.5.2014, 22:58) | |
... vyzerá to byť prudko jedlé ... vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2014, 20:37) | ||
Budem sa tešiť a ak máte radi baklažány, tak si pošmáknete naisto | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.5.2014, 11:36) | ||
pomýlila som sa. pardoooon | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (6.5.2014, 17:54) | |
dala som si do oblubenych, vyzera dobre. skusim to urobit ked kupim baklazan | |
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.5.2014, 11:40) | ||
ešte by som chcela vedieť, že čím môžem nahradiť arašídový olej. ja taký nemám a ani som nikde taký nevidela. | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2014, 20:38) | |||
ani ja nemám arašídový, použila som olivový... ak budete robiť, dajte mi potom vedieť | |||
ODPOVEDAŤ |