Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 206 návštěvníkov)
zapekaný peceň (alebo pečený ježko, ako hovoria moje deti)
[ recept č. 52806 zo dňa 14.3.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 peceň chleba vcelku, tvrdý syr nakrájaný na plátky, šunka, saláma, jarná cibuľa, príp. to, čo máme radi - vynikajúco sa hodí aj plátková oravská slanina
POSTUP PRÍPRAVY
jednoduchý :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
peceň chleba (nám stačí polkilový, veľkosť závisí od počtu stravníkov - aj množstvo ostatných surovín) narežeme zúbkovaným nožom zhora skoro až ku spodnej kôrke - lepší je chlieb z predchádzajúceho dňa, ktorý už nemá takú tvrdú kôrku. |
|
pripravíme si ostatné ingrediencie, ktoré plánujeme použiť - tu je vzorka z nich, v skutočnosti som použila šunky aj syra oveľa viac, nech nejeme čistý chlieb (napr. syr som mala goudu 400 g a veru som ho spotrebovala všetok) |
|
...a povkladáme ich podľa svojho uváženia do narezaných medzierok. surovinami nešetríme, hlavne syra treba dať veľa, a čo najhlbšie, nech spodok chleba nie je suchý |
|
chlieb položíme na suchý plech a pečieme, kým nie je syr rozpustený a šunka so salámkou nemajú pekné zapečené okraje |
|
u nás to bola večera pre štyroch, ktorá sa zjedla na posedenie do poslednej omrvinky. syr sa krásne ťahal a chlebík bol chrumkavý až na spodnú kôrku, v striedke bolo fantasticky cítiť arómu šunky a salámy. u nás má toto v kategórii nie celkom najzdravších jedál päť hviezdičiek z piatich :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Jozef A. (Liferax) ID 292711 (16.3.2017, 17:06) |
Super. Určite vyskúšam pretože mi to pripadá aj ako skvelý nápad na posedenie namiesto jednohubiek. |
ODPOVEDAŤ |
Romana B. (Petoro) ID 54428 (13.2.2016, 9:51) |
Tak toto určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (11.6.2015, 19:15) |
|
ODPOVEDAŤ |
Aneta M. (tupinka) ID 99609 (8.4.2015, 8:14) |
ahoj je mozne ho aj ohriat, lebo by som ho urobila do roboty na oslavu, vdaka |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (20.4.2015, 20:22) |
anetka, ohriať sa dá, ale obávam sa, že by mohol stratiť svoju chrumkavosť... možno by som ho skôr dala v podstate dopiecť, ak máš tú možnosť |
ODPOVEDAŤ |
| Zdenka K. (neffinka) ID 104115 (30.6.2014, 13:16) |
úplne úžasne, zjedol sa na posedenie |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (21.6.2014, 8:44) |
Ďakujem za skvelý zlepsovak ja ro robievam na krajcoch chleba . Chlieb pokrajam na krajec a potom poukladam na čo mám chuť nakoniec dám plátky alebo struhany syr a zapekam no toto vyzerá super a je to rýchlejšie aj spratnejsie do pekaca ďakujem Tina |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (martina1206) ID 77815 (23.12.2013, 19:35) |
vcera upeceny aj zjedeny ja som to spravila ako rychly obed, decka si pochutnali a ja tiez... mnam |
ODPOVEDAŤ |
| Dušan F. (brigitadusan) ID 280867 (30.11.2013, 13:46) |
ppp |
ODPOVEDAŤ |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (25.11.2013, 14:48) |
|
ODPOVEDAŤ |
Emília J. (misiak76) ID 172788, mimibazar.sk/misiak76 (23.10.2013, 8:16) |
Julianka, recept vyskúšaný a pridávam sa k spokojným labužníkom.Skutočne treba dbať, aby sa syr dostal až na "dno" rozkrájaného chlebíka. Piekla som v plynovej rúre aj v alektrickej. Maminám doporučujem elektrickú! ak sa dá vybrať. Dakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
Ivana F. (muska18) ID 44190, mimibazar.sk/muska18 (22.10.2013, 14:24) |
a po upeceni sa to kraja ci mozem len tak odtrhavat? |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (18.10.2013, 21:46) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (18.10.2013, 21:42) |
perfektny napad ..vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
Elena G. (LInda111) ID 90681 (18.10.2013, 19:51) |
Je to super jedlo sa nevedel dojesť ,aj svokra chvalila |
ODPOVEDAŤ |
| Jana F. (puco) ID 5669, mimibazar.sk/tomasmatus (6.10.2013, 11:34) |
Julianka, dnes som robila na raňajky a . Určite budem robiť častejšie. Ďakujem za super nápad. |
ODPOVEDAŤ |
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (17.9.2013, 14:30) |
urcite coskoro vyskusam!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (16.9.2013, 15:24) |
Výborné !!! prvý X sme robili vlani a odtedy hocikedy, deťom ( ale aj nám ) velmi chutí dávame niekedy aj klobásku, alebo slaninu mňaaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 (16.9.2013, 14:57) |
Práve sa pecníkový ježko pečie v rúre a skvelo rozvoniava ... Ďakujem za skvelú inšpiáciu .. |
ODPOVEDAŤ |
lubomira s. (lubcaS) ID 85396 (26.7.2013, 21:34) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (19.7.2013, 16:35) |
ja som ho zapekala asi pol hodinku pri 200 C, ale podla mna ani tolko nebolo treba.. 20 minut je habadej.. len kym uvidis ze sa syr pekne roztiekol.. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |