končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jarmila p. (mamalady) ID 37135 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Výborný krémeš.[ recept č. 4997 zo dňa 19.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 7celých vajec, 25 Dg kryšt. cukor, 1 dcl vody, 1 dcl olej, 20Dg polohrubá múka , 1 prášok do peč. Plnka: 1l mlieka, 3 ks zlatý klas, 2 ks vanilk. cukor a 1PALMARIN Poleva: 1/2 Palmarinu, 10Dg práš.cukor, 1 zlatý klas, 2PL kakao /nie granko/, 5 - 7PL mlieka /podľa potreby/ 2 - 3balíčky BEBE keksy štvorcové POSTUP PRÍPRAVY Piškotu upečieme tak, že celé vajíčka, kryš. cukor, vodu a olej vyšľaháme do peny, zamiešame do toho múku s práš. do pečiva a pečieme na vymastenom, hrubou múkou vysypanom hlbokom plechu. Kým sa pečie, uvaríme si plnku z uvedených prísad. Do zhustnutej vložíme 1 celý Palmarin a miešame do rozpustenia. Hotovú plnku nalejeme a rovnomerne rozotrieme na upečenú piškótu. Na plnku poukladáme BEBE keksy, vrch zarovnáme a necháme dobre vychladnúť /nie v chladničke!/. Kým koláč chladne a tým aj tuhne, pripravíme si polevu: Do misky nad paru dáme rozpustiť Palmarin. Postupne pridávame ostatné prísady a riedime mliekom. OPATRNE! Poleva nesmie byť ani hustá, ani riedka, taká akurát!!!! Dlhým cukrárskym nožom ju natrieme na stuhnutý koláč a necháme znova vychladiť. Táto poleva sa neláme pri krájaní. Po stuhnutí polevy pokrájame koláč na kocky /podľa keksov/. Chutí každému, skúste a presvečíte sa, že mám pravdu!!!!!!! |
Alica P. (Alice) ID 21420, mimibazar.sk/alice (21.7.2008, 12:28) | |
Tak po tomto krémeši si celá rodina oblízala prsty , recept chce moja mama, svokra aj švagrina, takže niet čo dodať, proste úúúúúžasný krémeš a tá poleva, no proste super Dakujem za super recept Alica |
|
ODPOVEDAŤ |
jarmila p. (mamalady) ID 37135 (1.8.2008, 22:18) | |
Alicka, srdečná vďaka!!! Som rada, že chutil, aj u nás sa za ním len zapráši výborný je s . Želám úspešné pečenie!!!! | |
ODPOVEDAŤ |