. .. .. .. .. .. .
. .

Linecký tvarohový koláč - RECEPT 4996

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 37135 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Linecký tvarohový koláč


[ recept č. 4996 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:50Dg hlad. múka, 1prášok do peč., 25Dgpráš.cukor, 1 PALMARIN, 2celé vajíčka, 1/2bal.vanilk.cukor, 2KLml.škorica, 1PL r-um
Plnka: 50Dg tvaroh, 2 celé vajíčka, 20Dg práš.cukor, 1bal. vanilk.cukor
A EŠTE TREBA DŽEM - ríbezľový, jahodový, príp. marhuľový /aby bol výraznej farby!/


POSTUP PRÍPRAVY

Zahnetieme si linecké cesto s uvedených prísad. Kto chce môže pridať aj citr. kôru, ja nedávam. Cesto dáme do mikrot. sáčku a šup na 1hod. do chladničky.
Kým sa cesto chladí, pripravíme si plnku tak, že všetky prísady okrem džemu zamiešame na hladkú hmotu.
Vychladené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu rozvaľkáme a opatrne pomocou válka prenesieme na plech, ktorý máme vymastený a vysypaný hrubou múkou. Prenesené cesto rozvaľkáme pohárom pekne do rožkov plechu a natrieme naň rovnomerne plnku.
Druhý kus cesta rozvaľkáme na doske a vykrajujeme z neho pohárikom alebo guľ. formičkou kolečká s otvorom v strede /ako na zlepované kolečká / Ukladáme ich na plnku pekne vedľa seba ako vojakov.
Musí byť pokrytá celá plocha s kolečkami.
Z odkrajkov urobíme dlhšie šúlky a uložíme krajom koláča, aby to malo ten správny GRIF!
Do každého otvoru dáme kúsok farebného džemu a pečieme do ružova.

Po upečení posypeme práš.cukrom a pokrájame na štvorčeky podľa kolečiek.
Stačí ku tomu iba šálka dobrej kávy a príjemná hudba. Je to MŇAM!!!!!

PS - autorka receptu: FOTO - viď komentár z 24.5.08 od Evičky!!!! VĎAKA!!!!!
<< Arabské kura ( rýchle a véééééľmi chutné ) | Linecký tvarohový koláč | Výborný krémeš. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (6.4.2018, 18:19)
(zajic)
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (7.2.2010, 20:27)
Jarmilka, tvoj kolačik je vynikajuci (Y) (Y) (Y) už som ho robila viackrat (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (31.1.2009, 16:23)
Nepodarilo sa *-), tak ešte jeden pokus.
http://www.mimibazar.sk/rodinne_fotografie.php?album=21873
ODPOVEDAŤ
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (31.1.2009, 16:20)
Ahoj Jarka,

konečne som dnes upiekla Tvoj výborný tvarohový koláč. Chutí naozaj vynikajúco a tiež pekne vyzerá. Ďakujem za uverejnenie receptu.

Pripájam link na fotku: http://www.mimibazar.sk rodinne_fotografie.php?album=21873
ODPOVEDAŤ
Kamila B. (vikusik) ID 41103 (24.9.2008, 11:46)
Ahojte. Jarmilka chcela by som vyskušat tento kolačik no neviem presne aký tvaroh mam dat *-)stači klasicky hrudkový tvaroh alebo ten rozotieratelny alebo azda je to aj jedno :-$Dakujem vopred za radu [A]
ODPOVEDAŤ
jarmila p. (mamalady) ID 37135 (4.11.2008, 20:10)
Kamilka, najlepšiu skúsenosť mám s hrudkovým tvarohom - stará dobrá klasika, ostatné zostanú veľmi riedke! Veľa úspechov a prepáčte neskorú odpoveď!!!
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.6.2008, 11:28)
Piekla som na vymastenom a pomúčenom plechu,priblične 30 minút a na 180 stupňoch,ale to záleží od rúry.
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (24.6.2008, 11:19)
;-) a este ked mozem byt tak smela kolko sa to pecie?Plech ma byt vymasteny aj pomuceny?Lebo linecke koliecka pecieme len na vymastenom plechu.dakujem
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.6.2008, 10:08)
*-)zabudla som napísať-cesto rozdelím napoly,čiže keď ho vyvaľkáš môže to byť asi 0,5cm. (F)
ODPOVEDAŤ
jarmila p. (mamalady) ID 37135 (1.8.2008, 23:11)
Ahoj Gabika!! Som veľmi rada, že si ma veeeeľmi dobre zastúpila, ale mám iba 1 malú pripomienku, ak sa pečie na väčšom plechu, stačí odložiť iba tretina, aby bolo dostatok na spodný diel. Ostatné rady sú v úplnom poriadku, som rada, že je o koláč záujem, je to fakt výborný kus ku (C) (C) (C) ale aj (X) (Z).
Želám tebe aj všetkým pekarkám veľa úspechov v pečení!!!!! (F) (F) (F) (F) (F)
(hello) (L) (hello) (L) (hello) (L) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.6.2008, 10:03)
Zuzka,už som ho piekla aj ja a nie raz,lebo je fantastický,hlavne na druhý deň je lepší, lebo trochu zmäkne.Pečiem ho na plechu 28x38.papa (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (24.6.2008, 9:39)
Ahoj pecie sa v klasickom plechu?Na kolko cm sa vyvalka?
ODPOVEDAŤ
jarmila p. (mamalady) ID 37135 (1.8.2008, 23:03)
Ahoj Zuzanka Rybenka, prepáč, že tak neskoro, ale predsa sa ozývam!!! (F) (F) (F)
Tak tu je odpoveď!
Koláč si upeč na takom plechu, ktorý bežne používaš na pečenie, hlbší. V recepte píšem, že si kusok odložím a zbytok rozvalkám na vymastený a posypaný hrubou múkou plech. Je dobre aj pritlačiť opatrne kraje, aby boli troška zahnuté dohora pri stranách plechu. No a potom dáš plnku a zo zbytku cesta si vykrojíš kolečká alebo kvetinky presne tak ako keď ich pečieš samostatne a uložíš ich na plnku a ŠUP do predhriatej rúry tak na 180st. Keď začne ružovieť, tak POZOR, aby nezostal kakaový!!!!!!! Želám veľa úspechov v pečení a DOBRÚ CHUŤ!!! (zajic) (C) (zajic) (C) (hello) (L) (L) (hello) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.6.2008, 20:23)
Odskusane, skutocne vyborne. Do tvarohovej plnky som este pridala hrozienka mix. s drobnym kandizovanym ovocim. Vzala som ho minuly tyzden na party, tak anglania sa ho nevedeli dojest. oni si moc nepecu, len tie ich umeliny nakupia v obchodoch. Super, odporucam |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
jarmila p. (mamalady) ID 37135 (1.8.2008, 23:14)
Adrika, srdečná vďaka za pochvalu!!!!!! Som rada, že chutil aj anglanom, tie ich umeliny sa nedajú s doma upečeným koláčom ani porovnať!!! (F) (F) (F) (F) (F)
Želám veľa úspechov!!!!!! (clamp) (L) (clamp) (L) (clamp) (clamp) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.5.2008, 19:10)
Jarka, nie je za čo , keď je niečo dobré rada pochválim (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.5.2008, 12:34)
Jarka, včera som koláčik piekla a dnes je z neho len jeden šorík, je to skutočne dorý koláčik, odporúčam každému, okrem toho aj dobre vyzerá, tak sviatočne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

tu je link do môjho albumu, tam som pridala ešte dve fotky, aby bolo vidieť ako vyzerá po upečení, nefotila som celý postup, lebo myslím si, že linecký koláč, vie urobiť každý, ale tu je zaujímavý vrch koláča

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=273783

tak skúšajte babenky, je skutočne skvelý, priznám sa ja osobne mám radšej recepty s obrázkovým postupom a nie veľmi sa mi chce čítať recepty, bez fotiek, ale tento ma chytil už pri čítaní a oplatilo sa skúsiť
ODPOVEDAŤ
Viera k. (vierocka45) ID 43324 (19.4.2008, 16:21)
Jarmilka, ak mozes pridaj foto a postup. Vyzera to byt zaujimave (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
jarmila p. (mamalady) ID 37135 (19.4.2008, 20:28)
Vieročka, mrzí ma to, nepôjde to, nemám dig.foto. Ale je to výborné, doporučujem skúsiť, postup je napísaný takmer podrobne! Želám veľa úspechov! Ozvi sa. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu