. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnatý tvarohový koláč s kôstkovým ovocím - RECEPT 49318

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9329 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Šťavnatý tvarohový koláč s kôstkovým ovocím


[ recept č. 49318 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny (na veľký hlboký plech): 250 g mäkkého tučného nehrudkovitého tvarohu 250 g polohrubej múky 180 g masla 180 g práškového cukru 3 vajcia prášok do pečiva (bezfosfátový, predáva DM) ovocie (broskyne, ringloty, slivky, nektarinky) posýpka (hrubá múka, maslo, cukor)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Maslo nechajte odstáť pri izbovej teplote. Potom ho rozmixujte s vajíčkami a cukrom do nadýchanej svetlej peny. Pridajte tvaroh a opäť šľahajte. Vznikne vám polotekutá zmes, do ktorej prisypte múku s práškom do pečiva a mixujte, kým sa všetky suroviny nespoja. Všetky sypké časti, ktoré pridávam do vopred vyšľahaných zmesí, vždy preosievam. Mám tak z výsledku omnoho lepší pocit, lebo čím viac energie koláču venujem pri jeho príprave, tým viac sa odmení, keď je hotový. Vymiešané cesto bude polotuhé (v závislosti od vstupnej konzistencie masla a veľkosti vajec), preto ho pomocou stierky rozotrite na vymastený a hrubou múkou alebo krupicou vysypaný plech. Na vrch poukladajte alebo vysypte nakrájané ovocie a posypte posýpkou, ktorú ste si pripravili z masla, hrubej múky, cukru a v tomto prípade aj škorice, ktorá perfektne harmonizuje s vybraným ovocím. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 180°C, pečte cca 25 - 35 minút, podľa toho, ako vaša rúra pečie. Ku koncu pečenia koláč kontrolujte, aby ste ho nepripálili. Hotový bude vtedy, keď sa vám okraje koláča odchlipnú od stien, posýpka bude zlatohnedá a váš byt prevoňaný všetkými surovinami, ktoré ste do koláča s láskou vložili.


Dobré drobné rady:
Ak máte naponáhlo, roztopte maslo úplne – recept funguje tiež.
Určite nepoužite hrudkovitý tvaroh, cesto by bolo suché.
Tvaroh má byť tučný tak akurát – 20 % tuku je v kombinácii s maslom príliš. (odtučnený nepoužívam)
Na posýpku môžete použiť aj kryštálový, aj práškový cukor.
<< Na 18 narodeniny | Šťavnatý tvarohový koláč s kôstkovým ovocím | Nepečená torta a la Ferrero Rocher >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu