Šunkovo-syrové slimáky

Leto Syr
556 Šunkovo-syrové slimáky

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky na kysnuté cesto
  • 1/2 vrecúška sušeného droždia
  • 160 ml vlažnej vody
  • 50 ml olivového oleja
  • ½ lyžičky soli
  • lyžička cukru
  • cca 200 ml suga
  • 100 g šunky
  • 100 g mozzarelly
  • bazalka
  • soľ, čierne korenie

Použitá múka

Postup

Z múky, droždia, vody, oleja, soli a cukru vypracujte cesto.

Cesto zakryte utierkou a nechajte asi 40 min odpočívať v teple.

Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčnenú dosku a ešte rukami prepracujte.

Cesto rozdeľte na dve časti a obe vyvaľkajte na tenkú placku.

Cesto potrite sugom a obložte šunkou a nakrájanou mozzarellou.

Všetko ešte osoľte a okoreňte, pridajte bazalku a cesto zaviňte ako štrúdľu.

Zavinuté cesto ostrým nožom nakrájajte na kolieska a tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečte na 180 °C dozlatista, asi 15 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.