Špenátový stromček

Vianoce
518 Špenátový stromček

Ingrediencie

Ingrediencie na cesto:

  • 400 g múky na kysnuté cesto
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 60 ml olivového oleja
  • 170 ml vlažnej vody
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky cukru

 

Ingrediencie na náplň:

  •      100 g špenátového pretlaku
  •      2 strúčiky cesnaku
  •      30 g strúhaného tvrdého syra
  •      soľ, čierne korenie
  •      vajce na potretie cesta

Použitá múka

Postup

Z múky, droždia, oleja, vody, soli a cukru vypracujte cesto.

Cesto prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste 40 min. kysnúť.

Kým cesto vykysne, zmiešajte špenát s prelisovaným cesnakom a syrom, ochuťte soľou a čiernym korením.

Z vykysnutého cesta vyvaľkajte placku a vykrojte dva rovnako veľké trojuholníky.

Na jeden z nich navrstvite špenátovú náplň a všetko priklopte druhou časťou cesta.

Od špičky trojuholníka narezávajte cesto na každej strane tak, aby vznikli jednotlivé poschodia vetiev. Dole vyrežeme kmeň.

Každé poschodie vetiev ešte raz prerežte a potom opäť spleťte dohromady.

Stromček potrite vajcom a pečte na 200 °C dozlatista.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.