Slivkový crumble

Slivky
583 Slivkový crumble

Ingrediencie

Na posýpku:

  • 170 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 120 g ovsených vločiek
  • 100 g trstinového cukru
  • hrsť nakrájaných vlašských orechov
  • 90 g zmäknutého masla
  • 3 lyžice smotany alebo jogurtu
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli

 

Na náplň:

  • 500 g sliviek
  • 25 g trstinového cukru
  • polovica citrónovej šťavy
  • ½ dl ovocného likéru alebo vína

Použitá múka

Postup

Namočte slivky a nakrájajte ich na štvrtiny. Zmiešajte s cukrom, citrónovou šťavou a likérom. Ovocie rozložte do maslom vymastených zapekacích misiek alebo koláčovej formy.

Zmiešajte všetky zvyšné ingrediencie na cesto a potom pridajte maslo a kyslú smotanu. Z cesta vytvorte drvinu. Ak je cesto príliš husté, pridajte múku a ovsené vločky.

Cesto navŕšte na ovocie a pekne ho našuchorte. Pečte asi 30 minút pri teplote 190 °C.

TIP:

Podávajte studené alebo teplé. V lete pridajte lyžičku vanilkovej zmrzliny. Crumble sa môže piecť z rôznych druhov ovocia – výborné sú jablká, rebarbora, jahody alebo černice. V závislosti od druhu ovocia stačí pridať cukor alebo citrónovú šťavu.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.