Škoricová torta s tvarohom a ovocím

Čučoriedky Maliny Škorica
513 Škoricová torta s tvarohom a ovocím

Ingrediencie

 

INGREDIENCIE NA KORPUS:

  • 300 g hladkej tortovej múky
  • 80 g mletých mandlí
  • 150 g krupicového cukru
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do perníka
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 200 g rozpusteného masla
  • 50 g medu
  • 250 ml mlieka
  • 80 ml rumu

 

INGREDIENCIE NA KRÉM A ZDOBENIE:

  •      750 g plnotučného tvarohu vo vaničke
  •      4 lyžice práškového cukru
  •      1 vanilkový cukor
  •      malinová marmeláda
  •      čerstvé ovocie na zdobenie

Použitá múka

Postup

Ako prvý pripravte korpus tak, že v jednej nádobe zmiešate suché ingrediencie a v druhej vyšľaháte tie tekuté.

Zmiešajte obe časti dohromady a vzniknuté cesto nalejte do formy na tortu vymastenej maslom a vysypanej múkou (forma s priemerom cca 22 cm).

Pečte na 180 °C asi 40 minút alebo kým korpus nebude hotový. Presvedčte sa pomocou špajle.

Hotový korpus nechajte celkom vychladnúť a potom ho 2× prekrojte. Každý diel potrite marmeládou.

Tvaroh rozmiešajte s oboma cukrami a naplňte ním zdobiace vrecko. Potom navrstvite tvaroh do každej časti torty a takisto ju ním ozdobte.

Každú vrstvu preložte tiež čerstvým ovocím. Tortu podávajte vychladenú.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.