Semienkové celozrnné špaldové krekry

Leto Tekvica
443 Semienkové celozrnné špaldové krekry

Ingrediencie

(na 1 plech krekrov – asi 4 porcie k nátierke)

Na cesto:

  • 160 g zmesi semienok podľa vašej chuti (v našom recepte použitá zmes slnečnicových, ľanových, sezamových, tekvicových semienok a k tomu píniové oriešky)
  • 70 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva (možno vynechať)
  • 20 g repkového oleja
  • 50 g studenej vody
  • 1 lyžička hrubozrnnej soli

Použitá múka

Postup

Premiešajte v mise všetky suché suroviny vrátane soli. Pridajte vodu a olej a spracujte na cesto. Najlepšie to ide stierkou a rukami. Cesto vyklopte na silikónovú podložku alebo pomúčenú dosku a prepracujte tak, aby sa príliš nelepilo.

Pripravte si plech a dva papiere na pečenie. Zohrejte rúru na 180 stupňov C.

Cesto vyvaľkajte medzi dvoma papiermi na tenkú, len 2 – 3 mm vysokú placku. Tú kolieskom alebo vhodným nožom pokrájajte na rovnaké tvary – približne obdĺžniky.

Presuňte aj s  papierom na pečenie na plech. Oddeľte jednotlivé krekry na plechu opatrne tak, aby medzi sebou mali malé medzery. Pečte 12 – 15 minút.

Krekry sa hodia k letným grilovačkám, nátierkam alebo ako zdravší variant večerného zobkania.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.