Rebarborový koláč s mandľovou posýpkou

Leto Rebarbora

Ingrediencie

  • 100 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 70 g trstinového cukru
  • 70 g rozpusteného masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 4 ks zrelej rebarbory

Na posýpku:

  • 75 g masla
  • 50 g hrubej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 75 g trstinového cukru

Použitá múka

Postup

Rebarborový koláč vás prekvapí svojou skvelou, mierne kyslastou chuťou, šťavnatosťou rebarbory a chutnou chrumkavou posýpkou s mandľami. Nie je kysnutý a môžete ho pripraviť hodinu pred príchodom návštevy.

Rebarboru očistite a ošúpte vrchnú šupku. Nakrájajte na rovnako veľké kocky. Zohrejte rúru na 175 °C.

V mise zmiešajte všetky suroviny na cesto a nechajte stáť. Stačí miešať lyžicou alebo stierkou, cesto netreba šľahať. Posýpku pripravte klasickým spôsobom. Vymastite formu (my používame nepriľnavý, vyšší plech s rozmermi 30 × 30 cm, takže ho nemusíme vymastiť). Cesto vylejte do formy, rovnomerne pridajte rebarboru a zasypte posýpkou. Pečte 40 minút. Čas pečenia sa môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti formy.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.