Rebarborovo – jahodový šľahačkový koláč

Jahody Kokos Leto Mandle Rebarbora
501 Rebarborovo – jahodový šľahačkový koláč

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g strúhanej bielej čokolády
  • 1,5 tégliku 30% šľahačky
  • 2 hrnčeky špaldovej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 hrnček kokosu
  • Maslo na vymazanie formy
  • 1/2 hrnčeku plátkových mandlí
  • 1 ks rebarbory
  • 200 g jahôd

Použitá múka

Postup

Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľahajte do peny a potom k nim prišľahajte aj šľahačku.

V inej nádobe zmiešajte múku, čokoládu a kypriaci prášok.

Obe časti spojte pomalým miešaním dokopy.

Formu (v rozmeroch asi 20 x 30 cm) vymažte maslom a namiesto múky posypte strúhaným kokosom.

Do formy nalejte všetko cesto a jeho povrch posypte zvyšným kokosom.

Na vrch poklaďte očistenú a nakrájanú rebarboru, nakrájané jahody a všetko ovocie mierne zatlačte do cesta. Celý koláč posypte mandľami.

Pečte na 180 °C asi 40 minút alebo dovtedy, kým nie je koláč hotový. Môžete to vyskúšať pomocou špajdle.

 

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.