Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

Hrušky
506 Obrátený hruškový koláč zo špaldovej múky

INGREDIENCIE:

  • 6 hrušiek
  • 4 lyžice cukru
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky
  • 220 g masla
  • 3 veľké vajcia
  • ½ balenia kypriaceho prášku
  • 170 g medu
  • 3 lyžičky škorice
  • hrsť nahrubo nasekaných mandlí

Použitá múka

POSTUP:

Olúpte hrušky a zbavte ich jadrovníkov.

Na panvici (ktorá je vhodná aj na pečenie v rúre) rozpusťte cukor na karamel a vmiešajte doň trošku škorice.

Do panvice s karamelom poukladajte hrušky – môžete ich pokrájať na kocky alebo z jednotlivých štvrtiek povykrajovať vejáriky (keby sa vám hruška rozpadala, pár minút ju pred krájaním povarte vo vode).

Pripravte cesto tak, že maslo s medom a zvyšnou škoricou vyšľaháte do nadýchanej hmoty, potom zašľahajte vajcia a múku s kypriacim práškom.

Cesto vlejte do panvice na hrušky a rovnomerne rozotrite pomocou stierky.

Navrch nasypte mandle a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 40 minút alebo kým cesto nie je hotové (môžete vyskúšať pomocou špajle).

Po upečení nechajte koláč pár minút odstáť a potom ho vyklopte na tanier. Podávať ho môžete teplý aj studený.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.