Nadýchaná piškótová roláda

497 Nadýchaná piškótová roláda

Ingrediencie

  • 4 veľké (alebo 5 menších) vajíčka
  • 150 g múky Babičkina voľba tortová
  • 150 g krupicového cukru

Použitá múka

Postup

Oddeľte bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte polotuhý sneh, do ktorého postupne pridávajte krupicový cukor. Vznikne vám pevný sneh.

Postupne doňho jemne vmiešajte všetky žĺtky a potom znova postupne celé množstvo múky.

Väčší plech vyložte papierom na pečenie a cesto naňho rovnomerne rozlejte. Pečte do zlatista (nie však úplne do tmava), pri 170°C, cca 12-15 minút.

Papier na pečenie spolu s plátom cesta vyberte z plechu a položte na rovnú podložku. Nechajte zľahka (nie úplne) vychladnúť a pomažte ho svojou obľúbenou marmeládou.

Ešte vlažné cesto zrolujte (pomáhajte si papierom na pečenie, cesto z neho pomaly odlepujte).

Hotovú roládu nakrájajte a pocukrujte.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.